YDÜ, Cimbom’u yenmekten bıkmadı: 62-78

YDÜ, Cimbom’u yenmekten bıkmadı: 62-78

Yakın Doğu Üniversitesi, PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı mağlup ederek yarı finale yükseldi. YDÜ, tarı finalde bu akşam 18.15’te Beşiktaş ile karşılaşacak.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, PTT Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında rakibi Galatasaray’ı 78-62 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Ligde de rakibini iki kez yenen YDÜ kupada da güçlü rakibini saf dışı bıraktı. Yakın Doğu Üniversitesi bu sonuçla yarı finalde Beşiktaş’ın rakibi oldu.

Kayla McBride ve Bahar Çağlar ikilisiyle maçın ilk basketlerini bulan Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyotta 4-0’lık seri yakaladı. Galatasaray maçtaki ilk basketini üçlük ile buldu. Bulduğu ikinci üçlük sayı ile skoru 9-7 yapan Galatasaray maçta öne geçen taraf oldu.  Kayla McBride’ın üçlüğü ile rakibine cevap veren Yakın Doğu Üniversitesi 10-9 öne geçti. Periyodun bitimine 1.30 kala skorun 17-17 eşitlendiği ve üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta, Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyodu 4 sayı farkla 21-17 önde bitirdi.  İlk periyot sonunda ribauntlarda 10/10 eşitlik sağlanan maçta, Yakın Doğu Üniversitesinde Kayla McBride 10 sayıyla en skorer isim oldu.

Tempolu devam eden ikinci periyotta Yakın Doğu Üniversitesi Elin Eldebrink ile bulduğu sayı ile farkı 7 sayıya çıkardı (27-20). Rakibi karşısında savunmasını güçlendiren ve hücumda etkili olan Galatasaray farkı 1 sayıya indirdi (27-26). Oyunda toparlanan Yakın Doğu Üniversitesi 4.35’de skoru 31-26’ya çekti. Yakın Doğu Üniversitesi üstünlüğünü koruduğu maçta farkı 7 sayıya kadar çıkardı (35-28) Maçın bitimine 1 saniye kala Yakın Doğu Üniversitesi’nden gelen faulle üç serbest atış yakalayan Galatasaray skoru 37-33 yaptı. Ancak maçın ilk yarısını Yakın Doğu Üniversitesi Galatasaray karşısında 37-33 önde bitirdi.  

Üçüncü periyoda Kayla McBride’ın arda arada gelen üç sayılık basketlerle başlayan Yakın Doğu Üniversitesi 6-0’lık seri yakaladı ve farkı 10 sayıya kadar çıkardı (43-33). Courtney Vandersloot ile sayı bulmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi karşısında Galatasaray periyodun başında molaya gitti (45-33). Galatasaray skor bulsa da Yakın Doğu Üniversitesini durduramadı ve Yakın Doğu farkı 13 sayıya çıkardı (50.37). Temposunu artıran ve savunmasını sertleştiren Galatasaray Yakın Doğu Üniversitesi karşısında farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Yakın Doğu Melekleri 10 sayı farkla periyodu 58-48 üstün tamamladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Courtney Vandersloot ve Kayla McBride periyodun etkili isimleri oldular. Yakın Doğu Üniversitesi’nin 5 top kaybı yaptığı maçta Galatasaray 12 top kaybına uğradı.

Mücadelenin arttığı son periyot başında Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kayla McBride sakatlanarak oyundan çıktı.  Etkili oyununu sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi farkı 10 sayılarda tutmayı başararak skoru 63-53’e taşıdı. Galatasaray bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya indirdi (65-58). Kayla Mcbride’ın periyot ortasında dahil olduğu maçta Yakın Doğu Üniversitesi 2:28 kala farkı yeniden 10 sayıya çıkardı (70-60). Galatasaray’ın tam saha baskı uyguladığı maçta Yakın Doğu Üniversitesi etkili oyunu ile sahadan 16 sayılık farkla 78-62 galip ayrılarak Türkiye kupasında yarı finale çıkan takım oldu.

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.