Yağışlardan spor da nasibini aldı

Yağışlardan spor da nasibini aldı

Ülkeyi etkisi altına alan yoğun yağışlar, spor tesislerini ve müsabakaları da olumsuz etkiledi

A+A-

Olumsuz hava koşulları sporu da etkiledi. Aşırı yağışlar nedeni ile bazı spor tesislerinde su birikintileri olurken bazı spor faaliyetleri de ileri bir tarihe ertelendi. Lefkoşa’da Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan bazı tesisler yağışlardan nasibini aldı. Futbolda Kıbrıs Kupası kura çekimi, basketbolda ve hentbolda müsabakalar ileri bir tarihe ertelendi.

 

Atatürk Stadı yağmurdan etkilendi

Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Atatürk Stadı, yağan yağmurlardan etkilenen tesislerin başında geldi. Stadın zemini yanında bulunan tartan pistten tribün duvarına kadar olan kısımlarsa su birikintileri oluştu. Atletizmde kullanılan uzun atlama bölümleri de suların altında kaldı.

2-020.jpg

Stat girişi ve tuvaletlerde akıntılar

Atatürk Stadı’nın seyirciler için olan giriş bölümlerinde ise tavan akıttı. Akıtma sonucu giriş bölümü zemini su altında kaldı. Ayrıca taraftar tuvaletleri de yağıştan etkilenirken, su birikintileri oluştu.

3-014.jpg

 

Göçmenköy Stadı da etkilendi

Yağışlardan nasibini alan bir diğer tesis ise Göçmenköy Stadı oldu. Sentetik zeminli sahanın yanında bulunan yürüyüş parkuru su ile doldu. Kompleks içerisinde yer alan tenis kortlarının ufak bir kısmı da yağıştan etkilendi.

4-005.jpg

 

Kura çekimi ertelendi

Öte yandan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Nicosia Group Kıbrıs Kupası 2. Tur kura çekimi ertelendi. 8 Ocak Çarşamba günü saat 14.30’da yapılması planlanan kura çekimi olumsuz hava koşulları nedeni ile ulaşımda yaşanacak sıkıntıdan dolayı 13 Ocak pazartesi gününe ertelendi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bugün gerçekleşmesi planlanan Nicosia Group Kıbrıs Kupası 2.tur kura çekimi elverişsiz hava koşulları sebebiyle ulaşımda sıkıntılar yaşanmaması adına 13 Ocak 2020 Pazartesi saat 14.30'a ertelenmiştir.”

 

Basketbolda maçlar oynanmadı

KKTC Basketbol Federasyonu da 8 Ocak Çarşamba günü oynanması planlanan iki karşılaşmanın ertelendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Lefke Avrupa Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi arasındaki Büyük Erkekler Süper Lig maçının yanı sıra U16 Erkekler Ligi’nde Mağusa Gelişim Akademisi – Soyerspor karşılaşmasının da ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

 

Hentbolda da erteleme

Hentbol U20 Erkekler Ligi’nde dün akşam UKÜ ile YDÜ arasında CIU Arena’da oynanması planlanan final serisi ilk maçı da bugün ertelendi. Ertelenme gerekçesi yolların yağmur nedeniyle trafiğe kapanması olarak belirtilirken maç bugün saat 18.30’da oynanacağı duyuruldu.

1-024.jpg

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.