Top cambazı Zinedine Zidane…

Top cambazı Zinedine Zidane…

UNUTULMAYAN YILDIZLAR (3)

A+A-

Tam adı; Zinedine Yazid Zidane... 23 Haziran 1972’de Marsilya’da doğan ve unutulmaz yıldız oyuncuların arasına giren Cezayir asıllı Fransız futbolcudur. Juventus, Real Madrid gibi dev futbol kulüplerinde forma giyen Zidane, 2006 Almanya Dünya Kupası sonrasında futbolculuk kariyerini noktaladı.

 

Dipten zirveye

1-037.jpg

Profesyonel futbolculuk kariyerine Fransa’nın Cannes takımında başlayan Fransız yıldız, daha sonra Bordeaux, Juventus ve Real Madrid gibi takımlarda oynadı. Zidane, 1989’da en dipten başladığı futbolculuk kariyerine zirveye kadar çıkmayı başardı. Orta saha mevkiinde oynayan efsane yıldız, top cambazı olarak tanımlanıyordu. Zidane, yaptığı bitirici vuruşlarla da dikkat çekiyordu.

2-027.jpg   

 

KARİYERİ

kariyer-2,.jpg

 

BAŞARILARI

basarilar.jpg

 

Veda maçı…

maxresdefault.jpg

Fransız yıldız 2006 Dünya Kupası sonrasında futbol hayatını noktalayacağını açıklamıştı. O yıl, Almanya’da oynanan Dünya Kupası’nda Fransa; İsviçre, Güney Kore ve Togo’nun yer aldığı gruptan 2’nci olarak çıkar. Üst turlarda da sırasıyla İspanya, Brezilya ve Portekiz’i kupanın dışına iten Fransa, finalde İtalya’nın rakibi oldu. 9 Temmuz 2006’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan 2006 Dünya Kupası ve Zidane’ın veda maçında tarihi anlar yaşandı.  7. dakikada penaltıdan, Panenka hareketi yaparak şık bir gol atan Zidane, takımını 1-0 öne geçirdi. 19’uncu dakikada da Marco Materazzi durumu eşitledi ve maçın 90 dakikalık bölümü 1-1 tamamlandı. Kupayı da penaltı atışları sonrası İtalya aldı.

zidane-(1).png

Ancak, Zidane, maçın uzatma dakikalarında Marco Materazzi'nin göğsüne kafa atarak, hakem tarafından oyun dışı bırakıldı. Olaydan birkaç saniye önce, Materazzi, Zidane'nın formasını fazla çekince, Fransız futbolcu İtalyan futbolcuyla alay edercesine "formamı o kadar çok istiyorsan, maçın sonunda veririm" deyince Materazzi "kız kardeşini tercih ederim" cevabını vermiş ve Zidane duygusal davranarak İtalyan futbolcuya vurmuştu. 20 Temmuz 2006 tarihinde, Zinedine Zidane FIFA tarafından üç maça ve 7 bin 500 İsviçre Frankı para cezası aldı; Materazzi ise iki maç ve 5 bin İsviçre Frankı para cezasına çarptırıldı. Zidane turnuvanın en iyi futbolcu ödülünü cezasına rağmen korudu.


ZİNEDİNE ZİDANE'IN EN GÜZEL GOLLERİ

Bu haber toplam 5521 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.