“Test yapılınca kafalar rahatladı”

“Test yapılınca kafalar rahatladı”

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu ligin kalan maçları için hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu ligin kalan maçları için hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın teknik direktörü Gökmen Davutoğlu, Covid-19 testlerini yaptırmalarının ardından kafalarda bir rahatlama olduğunu, genç oyuncuları fazla bir ekip oldukları için testlerin negatif çıkması sonrası ailelerin de rahatladığını belirtti.

 

Davutoğlu: “Son zamanlarda antrenmanlara katılım arttı”

Hava şartlarından dolayı futbolcuları başta antrenmana getirmekte zorlandıklarını ancak sıcaklıkların biraz düşmesi ile antrenmanlara katılımın arttığını belirtti. “Play-out potası içinde bir takımız ve bunun bilinciyle son birkaç gün çalışmalara biraz daha fazla katılım oldu” diyen Davutoğlu, kulüplerdeki ekonomik sorunlara da değindi. Deneyimli teknik adam 10 Haziran’da yapılacak genel kurulda iki başkan adayı olduğunu, önümüzdeki hafta oyunculara bir miktar ödeme yapılacağını, seçimin ardından seçilecek yönetimin de diğer ödemeleri yapacağını ve yollarına devam edeceklerini ifade etti. Davutoğlu kulüplerin etkinliklerini yapamadığını, kısa süre içerisinde bu etkinliklerin de yapılmasını ve kulübün biraz maddi olarak rahatlamasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

 

“Tek şansımız sakatlığı olan oyuncular iyileşti”

Mantık olarak verilen hazırlık süresinin yetersiz olduğunu ifade eden Gökmen Davutoğlu, “Bu kadar uzun süre çalışmayan sporcular var. Tek hazır olanlar yabancılar. Tüm kulüplerde de aynı şekilde diye düşünüyorum. Ancak bize başlayın dediklerinde biz çalışmalara başladık. 6-7 tane kulübün daha önce çalışmalara başladığını biliyoruz. Ancak biz doğru olanı yaptık” dedi.

Çalışmalara geç başladıkları için erkenden hazırlık maçı yapma düşüncelerinin olmadığını aktaran Davutoğlu, 7 Haziran’da Yalova, 13 Haziran’da da Gençlik Gücü ile sahalarında iki hazırlık maçı yaparak lige gireceklerini belirtti. Davutoğlu bu süreçte tek şanslarının sakatlığı olan oyuncuların iyileşmesi olduğunu söyledi.

 

“Test yapılınca kafalarda da bir rahatlama oldu”

Çalışmalara başlamadan önce yapılan Covid-19 testleri ile ilgili de konuşan Gökmen Davutoğlu, “Sporcudan başkana, yöneticiden daha içine giren herkese bu testler yapıldı. Hepimizin testleri negatif çıktı. Bir süre sonra belli bir kısma daha yaptırdık. Zaten biz kendi içimizdeyiz. Dıştan başka insanlar gelmiyor. İlk zamanlar tereddüt vardı ancak testler negatif çıkınca kafalarda da bir rahatlama oldu” dedi.

Genç bir ekip olduklarını, kadrolarında 2004 doğumlu futbolcunun da olduğunu, bundan dolayı ailelerin de tereddüt olduğunu belirten Davutoğlu, yapılan testlerle ailelerin de rahatladığını sözlerine ekledi.

 

“Maç programındaki belirsizlik umarım kalkar”

Futbolda henüz müsabaka periyodu ile ilgili bir açıklamanın olmamasına değinen Gökmen Davutoğlu, “Lige başlama süresi kısaldı. Şu anda maç programındaki belirsizlik var. Umarım kısa sürede bu belirsizlik kalkar. Sık maç olacaksa ona göre kadro derinliğini alt yapıdan takviyelerle arttırmamız lazım” dedi.

Kendisini üzen bir durumu da aktaran Davutoğlu, “Beni esas üzen, Pandemi sürecinde iddiası olmayan çoğu kulüp başkanı ısrarla bu maçlar oynansın dediler. Şimdi bu süreç geldi, herkes çalışmalara başladı. Bakıyorum şimdi o başkanlar isteyen oyuncu gelsin, istemeyen gelmesin diyor. Biraz ekonomik sıkıntı yaşayan takımlarda bırakan oyuncular da oldu. Bunun adaleti nerde?” dedi.

 

Fotoğraf: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1409 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.