Temelci: “Kendime inanıyorum”

Temelci: “Kendime inanıyorum”

Futbol hayatını İngiltere’de Maidstone United takımında sürdüren Zihni Temelci, ilk röportajını yerel basına verdi

A+A-

Yenicami altyapısında yetişen, daha sonra Türkiye’de Göztepe forması giyen, şu sıralar futbol hayatını İngiltere’de sürdüren Zihni Temelci, dahil olduğu Maidstone United takımında forma giymeye başladı. İngiltere Güney Ulusal Ligi ekiplerinden Maistone United’ın ligde 0-0 berabere kaldığı Chippenham Town ve deplasmanda 4-1 kazandığı Oxford City maçlarında forma giyen Temelci, İngiltere’deki ilk röportajını kentonline.co.uk internet sayfasına verdi.

 

Temelci: “Sözleşme alabilmek için devam etmeliyim”

İngiltere’ye ilk gittiğinde League 2 ekiplerinden Crawley Town’da şansını deneyen Temelci, “İlk olarak buraya Crawley için gelmiştim. Bana kontrat önermişlerdi ancak bu olmadı ve onlara gitmem gerektiğini söyledim” dedi. Bir başka Kıbrıslı Türk olan Maidstone başantrenörü Hakan Hayrettin’in menajerinin yakın arkadaşı olduğunu ve Hayrettin ile konuşarak Maidstone’da denenmeye alındığını belirten Temelci, “Takımla birlikte çalıştım ve Dover ile hazırlık maçı oynadık. Gayet iyi gitti ve resmi olmayan sözleşme imzaladım. Sözleşme alabilmek için devam etmeliyim” açıklamasını yaptı.

fgs3l77b2gj9533u3uvo.jpg

“Takımın ve taraftarların tutkusunu gördüm”

“Kendime inanıyorum ve takımın, arkadaşlarımın ve taraftarların kulübe olan tutkusunu gördüm” diyerek sözlerini sürdüren Temelci, “John Still ve Hakan Hayrettin beni destekliyorlar. Ümit ederim ki kontrat imzalayarak burada kalırım. John benimle şakalaşıyor ve bu hoşuma gidiyor. Her zaman ciddi olamazsınız. Sanırım beni seviyor ve ben de John ve Hakan’ı seviyorum. Umarım hep beraber oluruz” ifadelerini kullandı.

 

“Buradaki oyun hem teknik hem de fiziksel”

Maidstone’da yaşamayı sevdiğini ve İngilizcesini geliştirmek için çabaladığını aktaran Zihni, “Üç yıl Türkiye’de oynadım. Buradaki oyun daha fiziksel ve zor. Devamlı koşmak, oyun içerisinde kalmak ve çabuk ileriye gitmek zorundasınız. Türkiye’de biz her zaman pasa dayalı, teknik bir oyun oynardık ama burada hem teknik hem de fiziksel bir oyun var” dedi.

 

“Umarım daha üst liglerde oynarım”

“İngiltere her zaman benim hayalimdi ve umarım bir gün League 1 veya Championship gibi daha üst liglerde oynarım” diyerek sözlerini sürdüren Temelci, “İngilizcemi geliştirmek için çabalıyorum. Burada yaşıyorsan her şeyi öğrenmelisin. Çünkü arkadaşlarım var ve onlarla birşeyler paylaşmak, aynı zamanda maç esnasında da İngilizceye ihtiyacım var” açıklamasını yaptı. İngiltere’ye gitmeden önce okulda biraz İngilizce öğrendiğini aktaran Temelci, “şimdi buradayım. Günden güne daha iyi oluyorum. Tüm çabamı öğrenmek için veriyorum. Maidstone’u da çok seviyorum. Antrenman sonrasında şehir merkezine ve spor salonuna gidiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Zihni Temelci'nin forma giydiği Chippenham Town maçının özet görüntüleri için TIKLAYINIZ...

temelci.jpg
 

 

 

Bu haber toplam 2089 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.