Süper Lig’de gollü başlangıç

Süper Lig’de gollü başlangıç

Süper Lig’in ilk haftasında 35 kez fileler havalandı

A+A-

GOLLÜ BAŞLANGIÇ… K-Pet Süper Lig’de ilk hafta maçları geçtiğimiz gün tamamlandı. Ligin ilk haftasında 8 maçta toplamda 35 kez fileler havalanırken, bu başlangıç son yılların gol anlamındaki en iyi başlangıcı oldu

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de ilk hafta karşılaşmaları geçtiğimiz hafta sonunda oynandı. Futbolseverler ligin ilk haftasında gole doydu. Perşembe günü başlayan ve Pazar günü noktalanan ilk haftada toplamda 8 maç oynanırken, bu maçlarda 35 gol kaydedildi. Bu sezonun ilk haftası aynı zamanda son yılların en gollü ilk haftası olarak da göze çarptı.

 

Maç başına 4,4 gol ortalaması

Süper Lig’in ilk haftası oldukça gollü maçlara sahne oldu. İlk haftada takımlar rakip fileleri toplamda 35 gol kez havalandırdı. İlk haftada oynanan 8 maçın tümünde de gol atma başarısı gösterildi. Ligin ilk haftasında son şampiyon Mağusa Türk Gücü ve Göçmenköy takımları gol sevinci yaşamayan takımlar oldu. Elde edilen verilere göre ligin ilk haftasında maç başına 4,4 gol ortalaması olması da dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

 

Son yılların en gollü başlangıcı

2016-17 sezonundan itibaren 16 takımlı oynanmaya başlayan ligimizde, ilk haftalar göz önüne alındığı zaman en gollü başlangıcın bu sezon olduğu dikkat çekiyor. Süper Lig’de 2016-17 sezonu 17, 2017-18 sezonu 27, 2018-19 sezonu da 20 golle başlamıştı. Bu sezon ligin ilk haftasında 35 gol kaydedildi. 

 

5 maçta 30 gol

Ligin ilk haftasında atılan 35 golün 30’u sadece 5 maçtan geldi. Diğer 5 gol de diğer 3 karşılaşmada kaydedildi. Süper Lig’in ilk haftasında  alınan sonuçlar şu şekilde;

 

Yenicami – Gönyeli 5-0

Baf Ülkü Yurdu – Düzkaya: 5-1

Merit Alsancak Yeşilova – Binatlı: 5-3

Doğan Türk Birliği – Göçmenköy: 4-0

Çetinkaya – Cihangir: 4-3

G. Gücü – K. Kaymaklı: 1-1

Hamitköy – Lefke: 1-1

Mağusa Türk Gücü – Türk Ocağı: 0-1  

 

 

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.