Süper Lig kaldığı yerden

Süper Lig kaldığı yerden

Yaşama Sporla Bağlan Hentbol Süper Ligi’nde üçüncü devre ilk maçları oynandı

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen Süper Lig’de üçüncü devre başladı. Yaşama Sporla Bağlan Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde ve Kadınlar Süper Ligi’nde üçüncü devre ilk maçları oynandı. Bu sezon 4 devreden gerçekleşen Süper Lig’de kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, erkeklerde ise Gençlik Gücü zirvede yer alıyor.

 

GG rahat kazandı: 44-22

Yer: Atatürk Spor Salonu

Hakemler: Ahmet Şendilli, Erdoğan Aşık

GG: A.Altan, Suat, Özden, Doğay, Zeeb, İbrahim, Cafer, Bahir, Görkem, Şemsi, Sezer, Samet, Kağan, Ahmet Kadir.

MGA: Ömer, İbrahim, Ataer Hakkı, Erdi, Hakan, Hüseyin, Ömer, Cemal, Berat, Bayram, Deniz.

 

Yaşama Sporla Bağlan Erkekler Süper Lig lideri Gençlik Gücü üçüncü devre açılış maçında MGA’yı konuk etti. İlk devreyi 20-8 önde tamamlayan GG maçtaki oyun ve skor üstünlüğünü sonuna kadar sürdürdü ve mücadeleyi 44-22 galip tamamladı.

Karşılaşmada en skorer oyuncu MGA’dan 12 sayı atan Ömer Oklu olurken, GG’nin en çok sayı atan oyuncusu 10 sayı ile Doğay oldu.

 

UKÜ kadınları son topta: 26-25

Yer: CIU Arena

Hakemler: Murat Özyay, Halim Güdenoğlu

UKÜ: Betül Rabia, Ayşe, Gülem, Sevilay, Ajda, Neslihan, Deniz, Lamia, Sonuç, Melisa, Petek, Nazlı, Aysel, Ülgen, Aleyna, Ülkü.

YDÜ: Özlem, Havva, Çağla, Emine, Beliz, Hicran, Aysu, Cansın, Büşra Yıldız, Rukiye, Büşra Karabıyıkoğlu, Çisem, Dilek, Sibel, Merve, İrem.

 

Yaşama Sporla Bağlan Kadınlar Süper Ligi’nde şampiyonluğun iddialı iki takımının karşılaşması nefes kesti. Ligde lider UKÜ kadınları, YDÜ karşısında son topta galip geldi.

İlk devresi 12-9 UKÜ kadınlarının üstünlüğünde biten maçın ikinci devresinde YDÜ kadınları 16-14’lük skor üstünlüğü kursa da maçı kazanmaya yetmedi. UKÜ kadınları maçın son anında attığı sayı ile maçı 26-25 kazandı ve zirvede puan farkının kapanmasına izin vermedi. Maçta en skorer oyuncular 10’ar sayı atan UKÜ’den Aysel Şimşek ve YDÜ’den Beliz Özügüney oldu.

Kadınlar Süper Ligi önceki akşam oynanan Esentepe Efsane Yetenek Avcılar-DAÜ maçı ile başlamıştı ve bu maçta Esentepe kadınları rakibini 32-24 mağlup ederek üçüncü devreye başlamıştı.

 

hentbol-puan-008.jpg

Fotoğraflar: Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.