Son 32 turu ekipleri belirlendi

Son 32 turu ekipleri belirlendi

UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçları Perşembe akşamı oynanan maçlarla tamamlandı

A+A-

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nde hafta içinde oynanan son grup karşılaşmalarıyla birlikte son 32 turuna kalan ekipler belli oldu. Türkiye ekiplerinden Medipol Başakşehir ve Güney Kıbrıs ekiplerinden APOEL de son 32 turuna kalan takımlar arasında yer aldı.

 

Medipol Başakşehir lider çıktı

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden takımların arasından bir üst tura kalan tek ekip Medipol Başakşehir oldu. J Grubu’nun son maçında Alman ekiplerinden Borussia Mönchengladbach’ın konuğu olan Başakşehir, son anlarda gol bularak maçı 2-1 kazandı ve 10 puanla J Grubu’ndan lider olarak çıktı. Turnuvadaki diğer Türk ekiplerinden Beşiktaş K Grubu’nda 3 puan, Trabzonspor ise C Grubu’nda 1 puan toplayarak grup sonuncusu geldiler. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda mücadele eden Galatasaray ise, Çarşamba akşamı Fransa’nın Paris – Saint Germain (PSG) takımına 5-0 yenilerek, UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna kalma umudunu yitirmişti.

 

APOEL ikinci çıktı

UEFA Avrupa Ligi’nde Kıbrıs’ın güneyini temsil eden tek ekip olan APOEL, A Grubu’nda 5’inci maçlar sonunda Lüksemburg’un Dudelange takımını yenerek gruptan çıkmayı garantilemişti. Geçtiğimiz akşam İspanya’nın Sevilla takımını Lefkoşa’nın güneyinde konuk eden APOEL, iki ekibin de prestij amaçlı çıktığı bu karşılaşmayı 1-0 kazanarak grup maçlarını tamamladı. APOEL, mücadele ettiği A Grubu’nda 15 puanla Sevilla’nın ardından, 10 puanla 2’nci sırada bir üst tura kalmayı başardı.

 

Organizasyonda bir üst tura kalan ekipler

Turnuvada, grup maçları sonunda bir üst tura yükselen ekipler şu şekilde; Sevilla (İspanya), APOEL (Kıbrıs Cumhuriyeti),  Malmö (İsveç), Kopenhag (Danimarka), Basel (İsviçre), Getafe (İspanya), LASK Lins (Avusturya), Sporting Lizbon (Portekiz), Celtic (İskoçya) Cluj (Romanya), Arsenal (İngiltere), Eintracht Frankfurt (Almanya), Poto (Portekiz), Rangers (İskoçya), Espanyol (İspanya), Ludogoretz (Bulgaristan), Gent, Wolfsburg (Almanya), Medipol Başakşehir (Türkiye), Roma (İtalya), Braga (Portekiz), Wolverhampton (İngiltere), Manchester United (İngiltere), AZ Alkmaar (Hollanda).  

 

Şampiyonlar Ligi’nden gelen ekipler

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup maçlarını 3’üncü tamamlayan ekipler UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna yükseldi. Şampiyonlar Ligi’nden Avrupa Ligi’ne kayan 8 ekip şu şekilde; Club Brugge (Belçika), Olympiakos (Yunanistan), Skaktar Donesk (Ukrayna), Bayer Leverkusen (Almanya), Salzburg (Avrusturya),  Inter (İtalya), Benfica (Portekiz), Ajax (Hollanda).

 

Kura çekimi Pazartesi…

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu için yapılacak kura çekimi 16 Aralık 2019 Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Kura çekiminde grubunu lider olarak tamamlayan takımlar seribaşı olarak kuraya katılacak.  Şampiyonlar Ligi’nden gelen 8 üçüncünün arasından ise en iyi 4 dereceye sahip takım (Ajax, Salzburg, Inter ve Benfica) son 32 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak.

 

Maçlar Şubat’ta…

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu karşılaşmaları 2020 yılının Şubat ayında oynanacak. İlk maçlar 20 Şubat, rövanş karşılaşmaları ise 27 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

 

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.