ŞAMPİYON MTG!

ŞAMPİYON MTG!

K-Pet Süper Lig’in 26’ncı haftasında Yenicami’yi konuk eden Mağusa Türk Gücü Yenicami ile 3-3 berabere kalarak, puanını 64’e yükseltti ve ligin bitimine 4 hafta kala 2019-2020 şampiyonluğunu ilan etti.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 26’ncı haftasında Yenicami’yi konuk eden Mağusa Türk Gücü Yenicami ile 3-3 berabere kalarak, puanını 64’e yükseltti ve ligin bitimine 4 hafta kala 2019-2020 şampiyonluğunu ilan etti. Sarı yeşilli ekip, tarihindeki 10’uncu şampiyonluğunu ilan ederken, maç sonrasında büyük sevinç yaşandı.


STAT: Canbulat Stadı

HAKEMLER: Evren Karademir**, Olgun Canik**, Halil Erdem Canaloğlu**

MAĞUSA TG: Yusuf Yontar***, Yasin Kurt***, Mehmet Gürlü***, Yusuf Beyazi***, Adil Uçar***, Uğur Gök*** (Dk.90 Sami Ergazi), Mehmet Erol***, Ünal Kaya***, Peter Ebi***, Arif Uysal*** (Dk.60 Nevzat Duran***), Şenol Şöför*** (Dk.81 Halil Uçar)

YENİCAMİ: Ercan Samancıoğlu**, Tansel Ekingen**, Hascan Kırmaz**, Hüseyin Sadıklar**, Hasan Ulukök**, Serge Abaka** (Dk.83 Fırat Ersalan), John Ebuka**, Hasan C. Evren** (Dk.46 Mehmet Altın**), Faoruk Dadzie**, Mahmut İneci**, Aminu**

GOLLER: Dk.6 ve Dk. 78 (P) Yasin Kurt, Dk.40 Arif Uysal (MTG) Dk.59 Dk. 71 (P) Mehmet Altın Dk. 65 John Ebuka (YAK)

KIRMIZI KART: Dk.84 Mehmet Gürlü (MTG)


Maçın hikayesi

Canbulat Stadı’nda oynanan maç büyük heyecana sahne oldu. Maça hızlı başlayan ev sahibi MTG, 5’inci dakikada kaptanı Yasin’in attığı golle 1-0 öne geçti. 40’ncı dakikada Arif Uysal’ın golüyle farkı ikiye çıkaran ev sahibi ekip, soyunma odasına da 2-0 üstünlükle gitti. İkinci yarıya maça hızlı başlayan taraf ise Yenicami oldu. 58’inci dakikada Mehmet Altın’ın golüyle umutlanan Yenicami, 65’inci dakikada John Ebuka’nın golüyle maça dengeyi getirdi. 71’inci dakikada Mehmet Altın penaltıdan kaydettiği golle Yenicami 3-2 öne geçti. Oyunu bırakmayan Mağusa Türk Gücü, 78’inci dakikada kaptanı Yasin’in penaltı golüyle maça yeniden denge geldi. Maçta başka gol olmayınca lider Mağusa Türk Gücü 64 puana ulaştı ve bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Yenicami de bu maçın ardından 45 puana ulaştı.   

 

Tarihindeki 10’uncu şampiyonluk…

Mağusa Türk Gücü, bu şampiyonlukla birlikte tarihindeki 10’uncu şampiyonluğunu elde etti. Sarı yeşilli ekip daha önce 1968-69, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1981-82, 1982-83, 2005-06, 2015-16, 2018-19 sezonlarında da mutlu sona ulaşmıştı. Mağusa Türk Gücü bu şampiyonlukla birlikte 3’üncü kez üst üste 2 sezon şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.

 

Unutulmaz bir sezon

Sezona ‘son şampiyon’ unvanıyla başlayan Mağusa Türk Gücü, başlangıcı istediği gibi yapamasa da, ilerleyen haftalarda toparlanarak, şampiyonluk yarışında yeniden olacağını kısa sürede hissettirdi. Üst üste alınan galibiyetler ve rakiplerin de puan kaybetmesiyle kısa sürede ligin zirvesine oturdu ve ilk devreyi lider bitirdi. İkinci devrenin başında da aynı istikrarı devam ettiren Mağusa Türk Gücü, araya 3 aylık ara gelse de, ligin yeniden başlamasıyla aynı devam etti ve 26’ncı hafta sonunda şampiyonluğa ulaştı.

 

38 sezon sonra…

Mağusa Türk Gücü, Canbulat Stadı’ndaki son şampiyonluğunu 21 Mart 1982’de almıştı. Sarı yeşilliler, bu 38 yıl önceki kazandığı 4 şampiyonluğu hep deplasmanda kazanmıştı. 

 

Ali Oraloğlu’nun 3. şampiyonluğu

Mağusa Türk Gücü’nde teknik direktör Ali Oraloğlu, Mağusa Türk Gücü’nü çalıştırdığı dönemlerde 3. Şampiyonluğunu aldı. Bu sezonki şampiyonluğun yanı sıra, 2015-16 ve 2018-19 şampiyonluklarında da takımın başında Ali Oraloğlu bulunuyordu.

Ali Oraloğlu, 2005-06 sezonunda kazanılan şampiyonlukta da futbolcu olarak Mağusa Türk Gücü’nün formasını giyiyordu.

 

İlgi büyük oldu

Mağusa Türk Gücü’nün şampiyonluğa ulaştığı Yenicami maçına ilgi büyük oldu Canbulat Stadı’nda tribünler ve hisarın üstü doldu. Ultracrows taraftar grubu maç boyunca takımına desteği bırakmadı. Maçı Başbakan Ersin Tatar da izledi.


“Camiamıza hayırlı olsun…”

Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt, teknik direktörü Ali Oraloğlu ve takım kaptanı Yasin Kurt maçın ardından BRT’de yayınlanan ‘Radyo Futbol’ programına katılarak düşüncelerini aktardı. Her üç isim de kazanılan 10’uncu şampiyonluğun camiaya hayırlı olmasını ifade etti.

 

Bozkurt: “Şampiyon olmak bizim için büyük mutluluk”

Mağusa Türk Gücü Başkanı Bozkurt; “38 yıl aradan sonra burada tekrar şampiyon olmak, çocukken hatırladığımız bir şampiyonluktu, bu büyük mutluluk. Güzel bir maç oldu. Rakibimiz saygı duyulması gereken bir rakip. Şampiyon olmak bizim için büyük mutluluk. Umarım iki yıl üst üste olan şampiyonluğu üç yıl yapmak için zorlayacağız.”

 

Oraloğlu: “Önemli olan şampiyonluğu almaktı, keyfini çıkaracağız”

MAğusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu; “Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. 38 yıl aradan sonra tarihi stadımızda bu şampiyonluğu kazanmak çok güzel bir duygu. Darısı bundan sonraki yıllara. Pandemiden sonra bir ara verdik. Aslında ondan önce çok iyi gidiyorduk. Önemli olan şampiyonluktu, onu aldık. Bundan sonra söyleyecek bir şey yok. Keyfini çıkaracağız.”

 

Kurt: “Tarihi tekrardan tekerrür ettirdiğimiz için futbolcu olarak onurlu ve gururluyuz”

Mağusa Türk Gücü takım kaptanı Yasin Kurt; “Bizi deplasman veya iç saha destekleyen şanlı taraftara helal olsun. Hiç bizi yalnız bırakmadılar. Bu taraftara nasıl başarı yaşatsak azdır. Takım arkadaşlarımızı kutlarım. 10. Şampiyonluğu yaşadık. Her maça favori olarak çıktığınızda kazanmak biraz daha zor olur. Rakipler her maçı final olarak görüyor. Tarihi tekrardan tekerrür ettirdiğimiz için futbolcu olarak onurlu ve gururluyuz. Allah nasip ederse bundan sonra da devam etmek istiyoruz.”

Fotoğraf: Kanı ALDAĞ

Bu haber toplam 4865 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.