Potada hasret bitiyor

Potada hasret bitiyor

Basketbol Büyük Erkekler Süper Ligi YDÜ – GAÜ maçıyla birlikte yeni sezona başlıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Erkekler Süper Ligi’nde 2019-2020 sezonu bu akşam oynanacak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) maçıyla resmen başlıyor. Mücadele, YDÜ RA-25 Spor Salonu’nda oynanacak. Saat 19.00’da başlayacak maçta Nusret Sırdar, Deniz Orhunöz ve Hatice Ersözlü hakem üçlüsü düdük çalacak. Maç öncesinde iki takımın da takım koçları YENİDÜZEN’e düşüncelerini aktardı.

 

Kıryağdı: “Dört kupanın ikisini kazandık, sıra diğer ikisinde…”

Son üç sezonun şampiyonu YDÜ bugün başlayacak olan yeni sezonu da şampiyon olarak noktalamak hedefi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sezon öncesi oynanan Kıbrıs Türk spor Yazarları Derneği (KTSYD) Kupası’nı kaybeden ancak Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası ile Cumhurbaşkanlığı kupalarını kazanarak sezona iki kupa ile başlayacak olmanın morali ile gireceğini belirten YDÜ antrenörü Halit Kıryağdı, bu akşam başlayacak lig hakkındaki düşüncelerini aktardı. Kıryağdı; “Federasyon tarafından belirlenen dört kupanın ikisini kazandık. Şimdi sırada geriye kalan lig kupası ile federasyon kupaları var. İki kupa kazanmanın verdiği moral ve motivasyonla lige GAÜ galibiyeti ile başlayıp moralimizi uzun lig maratonuna taşımak istiyoruz. İlk maçımızda hata yapmak istemiyoruz. Halil bizim için çok önemli bir oyuncu, onun bir an önce iyileşip parkede görmeye can atıyoruz Halil ile birlikte Ahmet ve İhsan’ın yanı sıra geçmiş sezonlarda takım kadrosunda bulunan yabancı oyuncuların arkadaşlıkları sayesinde uyum içerinde oynuyorlar. Bu uyum bizi başarıya götüren en önemli etkenlerin başında geliyor” dedi.

 

İskar: “Genç oyuncu kadro yapımızla mücadele edeceğiz”

GAÜ Antrenörü Gökay İska, daha çok alt yapıya önem verdiklerini ve alt yapıdan yetişen basketbolcu sporculardan oluşan bir takım kurduklarının altını çizdi. İskar; “İyi basketbol oynayıp ligin sonunda play off heyecanını yaşamak arzusundayız. Yabancı oyuncularımızı bile okuldaki öğrenciler arasından seçmeye çalıştık. Geleceğin basketbolcuları ile bu ligde mücadele vereceğiz. Lig serisinde oynadığımız maçlardan iyi sonuçlar alarak play off eşlemeleri sonunda final oynamak istiyoruz. Genç oyuncularımızın bunu başaracağından hiç kuşkusu olmasın. Kupa kazanmak istiyorsak mutlaka daha tecrübeli oyunculara ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle yabancı oyuncu arayışlarımız da devam ediyor. YDÜ’nün çok güçlü bir takım olduğunu biliyoruz, ancak bizde iyi hazırlandık ve bu ligde neler başaracağımızı böyle maçlarda vereceğimiz mücadele sonunda ortaya çıkar” dedi.

 

Basketbol Büyük Erkekler Süper Ligi’nde ilk haftanın programı şu şekilde;

11 Aralık Çarşamba

(YDÜ-GAÜ)                         

(YDÜ RA 25-19.00)

 

13 Aralık Cuma                

Koopspor-LAÜ

(Atatürk S.S-19.00)

 

14 Aralık Cumartesi       

Soyerspor-DAÜ                   

(Atatürk S.S-15.00)

 

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.