Pedallar Dervişler anısına çevrildi

Pedallar Dervişler anısına çevrildi

51. İskele Festivali çerçevesinde İskele Belediyesi’nın katkılarıyla Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun organize ettiği Benon Dervişler Anı Yarışı 30 Haziran Pazar günü İskele’de gerçekleştirildi.

A+A-

Lisanslı sporcuların yanında, herkes için bisiklet kategorisinde amatör sporcuların da yarışa ilgilisi büyük oldu. Katılımcılar, 92, 53, ve 22,5 km’lik parkurlarda dereceye girmek için mücadele ettiler.

Geleneksel İskele Festivali Yol Yarışı’nda 1988 yılında birinci gelen ve 23 Haziran 1990 yılında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Benon Dervişler anısına tüm bisiklet tutkunları ve ailesi 23. defa İskele’de buluştu.

Pazar günü 16:00’da görevli hakemlerin start vermesiyle yarışmaya 7 lisanslı, 8 herkes için bisiklet kategorisi olmak üzere toplam 10 kategoride 81 sporcu start alarak, birincilik için ter döktü. Yol yarışının liderlerine ödüller İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Benon Dervişler’in ailesi ve Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

İskele Festivali’nin olmazsa olmaz etkinliklerinden olan yarış, yaklaşık 2 saatlik mücadelenin ardından sporcuların İskele’ye start alanına varmasıyla tamamlandı.
Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun bir sonraki yarışı 14 Temmuz 2019 Pazar günü Zamana Karşı Yol Yarışı formatında düzenlenecek.

 

Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.