Ogan üyelerin onayını aldı

Ogan üyelerin onayını aldı

KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği (MSAD) değişen 23/2016 dernekler yasası uyarınca ilk olağan genel kurulunu yaptı.

A+A-

Genel kurula tek aday olarak giren Ahmet Ogan derneğin başkanlığa getirildi. Gazimağusa Belediyesi Mağusa Gelişim Akademisi salonunda gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığını Mehmet Devecioğlu, sekreterlikleri ise Kemal Manalı, Fevzi Erşanlar yaptı.

 

Faaliyetler ve mali rapor aktarıldı

Genel kurulda faaliyet ve mali raporu Dernek başkan Ahmet Ogan tarafından okudu. Ogan,

Akademinin kurulduğu günden beri faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ettiğini, değişen 23/2016 dernekler yasasına göre tüzük kurultayı 17.04.2017 tarihinde yapan KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği’nin yeni tüzüğü onaylandığını belirtti. Değişen 23/2016 dernekler yasası gereği 2017 yılı faaliyet ve mali raporlar Mart 2018 de Gazimağusa Kaymakamlığına teslim edildiğini belirten başkan Ahmet Ogan, dernek giderlerinin karşılanması içinde piyango biletleri satışa sunduklarını belirtti. Futbol Federasyonu tarafından düzenlene U15 yıldızlar ligi ve Kadınlar Ligi’nde ikinci sezonunu geçiren Mağusa Spor Akademisi başarılı bir sezonu geride bıraktığına vurgu yapan başkan Ogan, bundan sonraki süreçte tesisleşmeye yönelik yapmış oldukları hamlenin sonuçlanan bilmesi için yönetim ile birlikte mücadele vereceklerini ifade etti. Akademiyi daha iyi noktalara taşımak için bıkmadan usanmadan ve yılmadan çalışmaya devam ettiklerini, diğer spor branşlarına katılmak için yapmış oldukları girişimlerden sonuç almaya çalıştıklarını, geniş katılımlı sosyal bir dernek haline getirme amacında olduklarını ifade eden Ogan, Akademide görev yapan antrenörler Kemal Manalı, Mustafa Özkaraman, Atakan Alasya, Mehmet Fuat, Çetin Yardım, Şerif Ogan çok büyük özverilerde bulunarak emek harcadıklarının altını çizerek teşekkür etti. Kurulduğu günden bugüne kadar maddi ve manevi olarak destek ve katkı sağlayan tüm sponsorları üyelere okuyarak bilgilendiren Ahmet Ogan, ana sponsor olan Desly Dövüz Bürosu direktörü Süleyman Özkoç ve tüm sponsorlara derneği adına çok teşekkür etti.

Mali raporu da açıklayan başkan Ahmet Ogan, derneğin gelirlerinin üyelik ve sponsorlar kanalı ile sağlandığına vurgu yaparak, 19.675 TL gelir, 19.675 TL gider olduğunu açıkladı. Faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı.

 

Tek aday olan Ogan başkan seçildi

Dernek başkanlık seçiminde tek aday olan Ahmet Ogan üyelerin onayını alarak KKTC Mağusa Spor Akademisi derneğin başkanı seçildi. Dernek başkanı seçildikten sonra kısa bir konuşma yapan Ahmet Ogan, Futbol Federasyonuna kayıtlı tek özel akademi derneği olduklarına vurgu yaparak, gelişimin sağlanması için bütünlük içerisinde çalışmaların devam etmesi noktasında kararlılık gösterdiklerine vurgu yaparak genel kurula katılan üyelerine ayrıca teşekkür etti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Manalı sporcu Ailelerine çağrıda bulundu. Manalı, spor yapmak isteyen çocukların Aileler tarafından engellenerek sürekli eğitime yönelik çalışmalar içerisine sokularak nefes dahi aldırmadıklarına vurgu yaparak eğitim sistemindeki bozukluğa da dikkat çekti. Çok yetenekli sporcuların olduğunu ancak Ailenin baskıları sonucun yeteneklerin ortaya çıkmadığını belirten Kemal Manalı, bu tür uygulamaların sadece ülkemizde olduğunu baskıcı yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini ifade ederek, yeni dönemde tüm akademi çalışanlarına başarılar diledi.     

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.