Mete Adanır unutulmadı

Mete Adanır unutulmadı

Mete Adanır ölümünün 31. yılında düzenlenen törenle anıldı

A+A-

Ülkemizin yetiştirdiği önemli yeteneklerden olan Mete Adanır, aramızdan ayrılışının 31'inci yılında Lefkoşa Kabristanlığında kabri başında düzenlenen törenle ile anıldı.

Mete Adanır, Samsun'dan Malatya deplasmanına giderken 20 Ocak 1989 tarihinde Havza yakınlarında Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün geçirdiği trafik kazasında Mete hayatını kaybetmişti.

Kabri başında düzenlenen törende Mete Adanır’ın kardeşi Eralp Adanır yaptığı konuşmada, Adanır’ın anısına bir futbol akademisi kurma hayallerinin her zaman var olduğunu belirtti. Adanır, Samsunspor’un Mete Adanır için anıt yaptırmak istediğini ancak yer tahsisi nedeniyle anıtın henüz yapılamadığını aktardı.

Törene Samsun’dan gelen konuklar da katılarak imzalı Samsunspor formasını Eralp Adanır’a takdim etti. Törende ayrıca Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, KTSYD eski başkanları Çelen Oben ve Ertan Birinci de konuşma gerçekleştiren isimler arasındaydı.

Ülkemizde Doğan Türk Birliği forması ile yıldızı parlayan Mete Adanır, Samsunspor forması giyerken Samsun’dan Malatya deplasmanına giderken 20 Ocak 1989 tarihinde Havza yakınlarında kafileyi taşıyan otobüsün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

 

82790338_172686770650387_2884657416480227328_n.jpg
Mete Adanır'ı 31'inci ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz...

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.