Lizbon’da madalyaları topladılar

Lizbon’da madalyaları topladılar

Uluslararası Kempo Federasyonu’nun (International Kempo Federation) 2019 yılı faaliyet programında yer alan Avrupa Kempo Şampiyonası, Portekiz'in Lizbon kentinde yapıldı.

A+A-

21-27 Ekim tarihleri arasındaki şampiyonaya 60 ülke, 430 sporcu minikler, yıldızlar, gençler, büyükler, kadın ve erkek kategorilerinde katılım gösterdi. Şampiyonada ülkemizden Kempo Savunma Sanatları Milli Takım karması da katıldı.

 

Başarılı dereceler

KKTC Kempo Savunma Sporları Temsilcisi Mehmet İngenç’in kafile başkanlığında turnuvada mücadele eden milli takım sporcularımız Ekim Özgüvenli, Tarık Yayar, Semi Kontak kategorisinde başarılı sonuçlar elde göğsümüzü kabarttılar. Tarık Yayar yapmış oldugu kategori ve sikletinde şampiyon olarak altın madalya kaznırken, 1 gümüş 1 de bronz madalya ile önemli başarı elde etti. Grappling Submission kategorisinde 75-85-95 kg sikletlerin sporcumuz Ekim Özgüvenli 3 ayrı branş da 3 bronz kazanırken, 50 kg Semi Kontak kategorisinde ikinci gelerek gümüş madalya kazanarak önemli başarı elde edilmiş oldu.

 

İngenç: “Avrupa’da ses getirdik”

KKTC Kempo Savunma Sporları Temsilcisi Mehmet İngenç, ilk kez katıldıkları Kempo Avrupa Şampiyonası'nda KKTC Milli Takımı olarak büyük bir başarı elde ettiğine vurgu yaparak, tüm sorcuları tebrik ederek, Avrupa’da ses getirdiklerini dile getirdi. Mehmet İngeç, Portekiz'in Lizbon kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kempo Şampiyonası’na katılıma destek olan ve katkı sağlayan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı’ya teşekkür etti.

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.