KTSYD Kupası’nda finalin adı kondu

KTSYD Kupası’nda finalin adı kondu

Hentbolda Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası erkekler yarı final maçları oynandı ve finale kalanlar belirlendi.

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD)nin geleneksel olarak düzenlediği KTSYD Hentbol Kupası’nda erkekler yarı final maçları bu akşam oynandı. Hentbol büyük erkekler ve kadınlar arasında düzenlenen KTSYD Kupası’nda CIU Arena’da oynanan maçlarda ilk olarak kadınlar finalistleri belli olmuştu. Kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Esentepe Efsane Yetenek Avcıları kadınları finale yükselmişlerdi. Erkeklerde ise bu akşam oynanan yarı final maçları neticesinde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile UKÜ finale kalmayı başardılar.

 

GG-YDÜ: 30-32

Hakemler: Murat Özyay, Halil M.Güdenoğlu

YDÜ: Tolga, Mert Göksu, Hakan, Berkem, Arda Kahraman, Buğra, Çağay, Özgür, Arda Kansu, Ali Arda P., Doğukan, Selami, Cemil, Murat, Serkan, Mert

GG: Ahmet, Suat, Özden, Doğay, Zeeb, Enç, İbrahim, Cafer, Bahir, Görkem, Şemsi, Samet, Kağan, A.Beyaz, Kadir.

Hentbol KTSYD Kupasında erkekler yarı final ilk maçı tam anlamıyla nefes kesti. İlk devresi Yakın Doğu’nun 16-13 üstünlüğünde biten maçın ikinci devresinde Yakın Doğu erkekleri 5 sayılık farkı yakalamıştı. Maçın bitimine 3 dakika kala GG takımı skora eşitliği getirmeyi başardı. Maçı bırakmayan YDÜ erkekleri son dakikada bulduğu sayılarla 32-30 kazanmayı başardı ve son lig şampiyonu GG’ye bu sezonki ilk yenilgiyi yaşatmış oldu.

 

UKÜ-Yükseliş: 33-23

Hakemler: Mehmet Ünalmış, Erdal Şamil

UKÜ: Görkem, Alp, Batıhan, Berkman, Muhammet, Fethi, Emre, Yusuf, Doğuş, Murat, Mert, Tansu, Sait, Kani, Harun, Fırat.

Yükseliş: Haldun, Fırat, K.Ahmed, Erdoğan, Güneş, Çağın, Ahmet, Serkan, Faik, Mehmet Kocaman, Yağış, Eser, Mehmet Karlıtaş, Mehmet Tilki.

Hentbol KTSYD Kupası finalinde Yakın Doğu’nun rakibini belli edecek erkekler yarı final ikinci maçında UKÜ Yükseliş ile karşılaştı. İlk devresi 15-8 UKÜ üstünlüğünde biten maçta, Yükseliş takımı ikinci devrede oyun disiplininden kopmadı ve mücadelesi ile taktir topladı. İkinci devresi 18-15 UKÜ üstünlüğünde biten maçı 33-23’lük skorla kazanan UKÜ adını finale yazdıran ekip oldu.

 

FİNAL PROGRAMI ŞÖYLE:

18 Ocak Cumartesi

CIU Arena

Saat 17.00: UKÜ-Esentepe E. (Kadınlar finali)

Saat 19.45: YDÜ-UKÜ (Erkekler finali)

 

Fotoğraflar: Ahmet Özsoy- Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.