KTFHGD: “Özür bekliyoruz”

KTFHGD: “Özür bekliyoruz”

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği, Bizim Stadyum programı yorumcusu Bülent Yavuz ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği (KTFHGD) başkan Niyazi Nizam imzası taşıyan yazılı açıklamasında BRTK’da yayınlanan Bizim Stadyum programında yorumcu olarak yer alan Bülent Yavuz’un ülkemiz kadın hakemi için kullandığı sözlerini üzülerek seyrettiklerini belirterek tüm kadınlardan ve Kıbrıs Türk kadınından bu sözlerden dolayı özür dilemesini beklediklerini duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:

“10 Ekim 2018 tarihinde, kendi kanalımız Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’nda yayınlanan Bizim Stadyum adlı programda yorumculuk yapan Sayın Bülent Yavuz’un, bir kadın hakemimiz hakkında kullandığı küçük düşürücü sözlerini üzülerek seyrettik.

Gururla belirtmeliyiz ki, üst liglerimizde uzunca zamandır görev yapan ve de çok başarılı olan kadın hakemlerimiz, hem derneğimizin hem de federasyonumuzun kadınlara verdiği değerin bir göstergesidir. Bizler kadın hakemlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hem bu arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz, hem de onlara sahip çıkacağız.

Siz çevrenizde kadınları küçük görebilirsiniz, aşağılayabilirsiniz. Ancak bizim çevremizde “kadınlar ve erkekler” diye bir ayrım kesinlikle olmaz.

Tüm bunların ışığında Sayın Bülent Yavuz’un hem tüm kadınlardan hem de Kıbrıs Türk kadınından, sarf ettiği sözlerden dolayı derhal özür dilemesini bekler saygılar sunarız.”

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.