Kıbrıslı Türkler güneyde kürsüde…

Kıbrıslı Türkler güneyde kürsüde…

Güneyde gerçeklen yol koşularına Kıbrıslı Türkler damga vurdu…

A+A-

5 KIBRISLI TÜRK KÜRSÜDE… Güneyde Larnaka ve Ayia Napa’da gerçekleşen yol koşularına Kıbrıslı Türkler damga vurdu. Larnaka’da gerçekleşen 23. Larnaka Maratonu’nda Aysın Öztrak, Mide Devrim, Özgü Özyiğit, Osman Atakan, Ayia Napa’da gerçekleşen 5 km’lik yol koşusunda ise Şirin Bolkan kürsüye çıktı.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs’ın güneyinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 23. Larnaka Maratonu’na Kıbrıslı Türkler damga vurdu. Aysın Öztrak Erkekler Genel Klasman kategorisinde 1’incilik elde ederken, Mine Devrim Kadınlar Genel Klasman kategorisinde 2’nci oldu. Bunun yanı sıra 49 Yaş Grubu kategorisinde yarışan Osman Atakan 2’ncilik, 30-39 Yaş Grubu kategorisinde koşan Özgü Özyiğit de 2’nci oldu.

 

4 Kıbrıslı Türk kürsüde

Bu yıl 23’üncü kez düzenlenen Larnaka Maratonu’na Kıbrıslı Türkler damgasını vurdu. Aysın Öztrak, Erkekler Genel Klasman’da 1’inci gelirken, Mine Devrim Kadınlar Genel Klasman’da 2’ncilik elde etti. Bunun yanı sıra 49 Yaş Grubu kategorisinde yarışan Osman Atakan 2’ncilik, 30-39 Yaş Grubu kategorisinde koşan Özgü Özyiğit de 2’nci oldu.

 

Öztrak: “Amacım, benim yaşlarımda olan kişilere spor yapılabileceğini göstermek”

Kıbrıs’ın güneyinde her yıl geleneksel olarak organize edile 23. Larnaka Maratonu’nda Erkekler Genel Klasman kategorisini 1’ncilikle tamamlayan 61 yaşındaki Aysın Öztrak, YENİDÜZEN’e düşüncelerini aktardı. Her fırsatta bu tip organizasyonlara katıldığını belirten Öztrak, daha önceden de bazı yarışlarda dereceye girdiğini ifade ederek, bu yarışta da başarılı olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Aysın Öztrak; “Güzel bir yarıştı. Daha önce dereceye girmiştim. Bu yarışı 1’inci bitirdim. Çok mutluyum. Hem kuzeyde, hem güneyde bu tip organizasyonlara katılmaya özen gösteriyorum. Bunun yanında Avrupa’da da maraton koşusuna katıldığım oldu. Ben 61 yaşındayım ve amacım, farkındalık yaratarak, benim yaşlarımda olan kişilere spor yapılabileceğini göstermek. Benimle birlikte dereceye giren arkadaşlarımı da tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

 

Ayia Napa’da da başarı

Aynı gün yine Kıbrıs’ın güneyi Ayia Napa’da gerçekleşen 5 km’lik yol yarışında hem Genel Klasmanda hem de yaş kategorisinde 2’nci gelerek kürsüye çıkan Kıbrıslı Türk sporcu Şirin Bolkan da bir başarıya imza attı.


2-017.jpg
Şirin Bolkan, Ayia Napa’da gerçekleşen 5 km’lik yol yarışında hem Genel Klasmanda hem de yaş kategorisinde 2’nci gelmenin mutluluğunu yaşadı.

1-021.jpg
Kıbrıslı Türk Ayhan Öztrak, 23. Larnaka Maratonu Erkekler Genel Klasman kategorisinde 1’incilik elde etti.

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.