Kartal ‘Süper’i seviyor

Kartal ‘Süper’i seviyor

Süper Kupa’da Mağusa Türk Gücü karşısında üstünlük sağlayan Yenicami, bu kupayı beşinci kez kazanma başarısı gösterdi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve sezonun ilk resmi karşılaşması olan Süper Kupa’da normal süresi 1-1 eşitlikle biten karşılaşmayı Yenicami, Mağusa Türk Gücü karşısında seri penaltı atışları sonunda 3-2’lik skorla kazandı. 2010 – 2011 futbol sezonundan bu yana oynanan 9’uncu Süper Kupa maçında 5’inci kez mutlu sonla ayrılan Yenicami, aynı zamanda bu kupayı en fazla kazanan takım konumunu da sağlamlaştırdı.

 

Beşinci kez kazandı

Geçtiğimiz yıl gerek lig gerek Kıbrıs Kupası finalinde rakibi Mağusa Türk Gücü ile yaşadığı çekişmede istediği sonucu elde edemeyen Yenicami, iki kulvarda da rakibinin üstünlüğüne engel olamamıştı. Yenicami Süper Kupa’yı kazanarak bu kulvarda beşinci kez sevinç yaşadı. Daha önce 2012 – 2013 sezonunda Çetinkaya’ya, 2013 – 2014 sezonunda Lefke’ye, 2014 – 2015 sezonunda Mormenekşe’ye ve 2017 – 2018 sezonunda Cihangir’e üstünlük kurarak kupayı kazanan siyah beyazlı ekip, önceki gün de MTG karşısından üstünlükle ayrılarak beşinci kez Süper Kupayı müzesine götürdü.

 

Bayraktar: “Kupayı Lefkoşa’ya armağan etmem istiyoruz demiştik, bunu başardık”

Yenicami teknik sorumlusu Özgü Bayraktar karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Kupayı Lefkoşa’ya armağan etmek istiyoruz demiştik, bunu başardık” açıklamasını yapan Bayraktar, sezona Süper Kupa ile başlamanın moral ve motivasyon anlamında önemine vurgu yaptı.

 

“Moral ve motivasyon açısından önemliydi”

 “Süper Kupa ile sezona başlamak bizim için moral ve motivasyon açısından çok önemliydi” diyen Bayraktar, “Özellikle geride bıraktığımız sezon rakibimize iki final birden kaybetmiş olmamız sonrasında bu kupa mücadelesi rövanş niteliğindeydi. Bu bağlamda hazırlandık. Dersimize iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Biz de en az onlar kadar iyi bir kadro olduğumuz için buna yanıt verdik” açıklamasını yaptı.

 

“Maçta gelgitler, kırılma anları oldu. Kupa bize geldi, bunun için mutluyuz”

“Maçın içerisinde gelgitler, kırılma anları oldu” diyen Bayraktar, “Maç rakibimize de gidebilirdi, bize de gelebilirdi. Sonuçta 120 dakikanın sonunda maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Penaltılarda günün sonunda son sözü kalecimiz Ercan ve kaptan Tansel söyledi ve kupa bize geldi, bunun için mutluyuz. Kupayı Lefkoşa’ya armağan etmek istiyoruz demiştik, bunu başardık”

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.