KARARLARA DESTEK, EKONOMİYE VURGU

KARARLARA DESTEK, EKONOMİYE VURGU

Yenicami Başkanı Ali Vehid, gelecek yıl için sportif planlama yanında ekonomik planlama da yapılması gerektiğini belirtti

A+A-

Yenicami Ağdelen Kulübü Başkanı Ali Vehid, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıkladığı liglerle ilgili alınan kararların doğru olduğunu ve tam destek verdilerini belirtti.

YENİDÜZEN’e değerlendirmelerde bulunan Vehid, sürecin normale dönmesi akabinde futbolla ilgili paydaşların birlikte, dünya futbolunun aldığı kararların da göz önünde bulundurularak mevcut liglerin tamamlanması konusunda karar alınması gerektiği belirtti. Vehid, gelecek yıl için sportif ve ekonomik olarak planlama yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ülke ekonomisinin daralmasına bağlı olarak futbol ekonomisinde de ciddi daralma yaşanacağı aktaran Vehid, gelecek yıllarda daralmanın kontrol edilebilmesi adına federasyonun sadece sportif değil, kulüplerin ekonomik ve mali yapısı ile ilgili denetleyici rol üstlenmesi ve baş aktör olması gerektiğini, sponsorluk yasasının tekrardan ele alınmasının önemini vurguladı.

 

Vehid: “Yenicami olarak KTFF’nin aldığı kararın tam destekçisiyiz”

Yenicami Başkanı Ali Vehid, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun liglerle ilgili yaptığı açıklamayı belirterek, “Sayın Sertoğlu’nun süreç sonrasında kulüplerin de katılımıyla gerek mevcut liglerin, gerekse de önümüzdeki sezonun planlaması ile ilgili birlikte karar verilmesinin kararının çok doğru olduğunu ve Yenicami olarak bu kararın tam destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

 

“Gelecek yıl için sportif planlama yanında ekonomik de planlama yapmalıyız”

“Önümüzdeki süreç içerisinde her şeyin normale dönmesini takiben futbolumuzla ilgili tüm paydaşlarla birlikte ve de dünya futbolunun konu ile ilgili aldığı kararlarda göz önünde bulundurularak mevcut liglerimizi nasıl tamamlayacağımız konusunda karar almamız gerektiğini düşünmekteyiz” diyerek sözlerini sürdüren Ali Vehid, “Ancak, bunun yanı sıra gelecek yıl ile ilgili olarak da hem sportif olarak, hem de ekonomik olarak planlama yapmak durumundayız” açıklamasını yaptı.

 

“KTFF mali yapıda denetleyici rol üstlenerek futbol ekonomisinde baş aktör olmalı”

“Ülke ekonomimizde beklenen daralmaya bağlı olarak futbolun ekonomisinde ciddi daralma yaşanması beklenmektedir” diyen Başkan Vehid, “Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla ülke sporuna ayrılan bütçe, kriz fonlarına aktarılmış ve gelecek yıl da ülke futboluna ayrılan devlet bütçesinin kısıtlı olması beklenmektedir. Bu beklentiler içerisinde gelecek yıllarda ülke futbolunun da daralmasını kontrol edebilmek adına önümüzdeki dönemlerde federasyonun sadece sportif faaliyetlerle ilgili değil, kulüplerin ekonomisi ve mali yapısıyla ilgili de denetleyici bir rol üstlenerek futbol ekonomisinde baş aktör olması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

 

“Sponsorluk yasasının tekrardan ciddi anlamda ele alınması gerek”

Vehid bunlara ek olarak devlet bütçesinden ülke futboluna ayrılan bütçenin daralmasının etkilerinin azaltılması adına sponsorluk yasasının tekrardan ciddi anlamda ele alınması gerektiği inancında olduklarını belirtirken, “Sponsorluk yasasının gerek ülkemizdeki kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması açısından, gerekse kaynak sıkıntısı yaşadığımız dönemlerde ülke futboluna ek kaynak sağlanabilmesi açısından ciddi öneme sahip olacağını belirtmek isterim” açıklamasını yaptı.

Vehid sözlerinin sonunda “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemleri hem sağlık hem de ekonomik açıdan en az zararla atlatmamızı temenni eder, normal sürece dönmemizi takiben futbolumuz konusunda tüm paydaşlarla birlikte doğru adımların atılarak planlanmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1582 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.