“Hızlandırılmış lig birçok problem çıkarabilir”

“Hızlandırılmış lig birçok problem çıkarabilir”

LAÜ oyuncusu Doğukan Demirman, yarı profesyonel birçok sporcunun olduğu ülkede hızlandırılmış ligin sporcularda problem oluşturacağını belirtti.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) takımının oyun kurucusu Doğukan Demirman, COVID-19 salgınını ve basketboldaki durumu değerlendirdi. Genç oyuncu öncelikli olarak tüm halka devletin verdiği kararlara uyma tavsiyesinde bulunarak, bunun süreç açısından çok önemli olduğunu belirtti.

 

“Böylesi olağanüstü durumdan sonra sporcular uzun bir hazırlık dönemine ihtiyaç duyacak”

Doğukan, “1 ayı aşkın bir süreçte evde yapılan bireysel antrenmanların yeterli olacağı kanaatinde değilim. Aktif ve profesyonel anlamda yapılan sporlarda, bu gibi olağanüstü bir olaydan sonra sporcuların kesinlikle fiziksel ve mental anlamda uzun bir hazırlık dönemine ihtiyaç duyacakları görüşündeyim. Bu sürecin federasyonlar tarafından en doğru şekilde planlandırılması, bir karara varılması gerekiyor. Bence doğru olan durdurulan liglerin sporcu sağlığını koruyacak şekilde düzenlenip uygulanması. Yaz aylarında veya Eylülde hızlandırılmış liglerin oynatılmasında birçok risk faktörü bulunmaktadır” dedi.

 

“Haftada 2 maçla hızlandırılmış lig oynatmak sporcularda problem çıkarabilir”

Salgının tamamıyla bitmesinden sonra en az 1.5 aylık bir hazırlık dönemine ihtiyaçları olacağını, sürekli fikir paylaştıkları sporcu arkadaşlarının birçoğunun özel sektör ve devlet kurumlarında çalıştığını dile getiren Doğukan Demirman, “Bizim gibi yarı profesyonel birçok sporcunun olduğu bir ülkede haftada iki maç oynatılacak şekilde hızlandırılmış bir lig sporcular adına bir çok problem çıkarabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 3157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.