Hentbolda zorlu mücadele sürüyor

Hentbolda zorlu mücadele sürüyor

Hentbolda Yaşama Sporla Bağlan Kadınlar ve Erkekler Süper Ligi müthiş maçlara sahne oluyor

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu’nun Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlediği 2019-2020 sezonunda Süper Lig maçları nefes kesiyor.

Yaşama Sporla Bağlan Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi’nde haftanın önemli karşılaşmaları önceki akşam CIU Arena’da yapıldı.

Kadınlar Süper Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin rakibi Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) olmuştu. İlk devresi 14-9 YDÜ kızlarının üstünlüğünde biten mücadelenin ikinci devresinde UKÜ kızları daha iyi hücumlar ve daha sert savunma yaparak farkı kapattı. Son 4 dakikada UKÜ kızlarının skor üstünlüğünü ele geçirdiği maçta bitime 3 dakika kala YDÜ kızları savunmadaki başarısını, hücumlardan da sayılarla dönerek taçlandırdı ve rakibini 29-26 mağlup etmeyi başardı. Mücadelenin en skorer oyuncusu 9 sayı ile oynayan YDÜ sporcusu Havva olurken UKÜ takımın en skorer ismi 6 sayı ile oynayan Ajda Mutlu idi.

Gecenin ikinci maçı Erkekler Süper Ligi’nde oynandı. Son şampiyon Gençlik Gücü, UKÜ’ye konuk oldu. Maçın başında 5 sayılık farkı bulan GG erkekleri daha sonra UKÜ’nün direnci ile karşılaştı. Maçtan kopmayan UKÜ erkekleri ilk devreyi 12-11 üstün tamamladı. İkinci devrede de başabaş mücadelenin izlendiği, heyecanı ve temposu yüksek maçta zaman zaman tansiyon da yükseldi. Son bölümde skor üstünlüğünü elde eden GG takımı rakibini 28-23 mağlup ederek kayıpsız yoluna devam etti. Maçta en skorer oyuncu GG’den 6’şar sayı ile oynayan Zeeb ve Samet olurken UKÜ’nün en skorer oyuncuları 5’er sayı ile oynayan, Ağuz Alp, Berkman ve Harun oldu.

henbol-puan.jpg

 

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.