Hentbolda dev organizasyon

Hentbolda dev organizasyon

Hentbol Federasyonu, Ağustos ayında düzenlenecek uluslararası turnuva öncesi ülkemize gelen Asya Hentbol Federasyonu ve İtalyan hentbol yetkilileri ile basın toplantısı düzenledi

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu Ağustos ayında uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2019 yılı yaz ayında İtalya’nın Terramo kentinde düzenlenen hentbol turnuvasına katılan hentbol kafilemiz orada kurduğu ikili ilişkiler kapsamında benzer bir organizeyi ülkemize taşıyor. KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, İtalya’da 48 yıldız düzenlenen ve onlarca takım, yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleşen Intermania World Cup’un düzenleyicisi ve Organizasyon Başkanı Pier Luigi Montauti’yı önce ülkemize davet ederek geçtiğimiz aylarda misafir etmişti. Şimdi de Intermania World Cup benzeri bir turnuvayı ülkemizde düzenlemeyi planlayan Hentbol Federasyonu bu turnuvanın tanıtımını düzenlediği toplantı ile yaptı.

 

Önemli konuklar geldi

Avrupa Hentbol Federasyonu’ndan sonra dünyada en çok üyeye sahip Asya Hentbol Federasyonu’nun Genel Sekreteri ve ayni zamanda Pakistan Hentbol Federasyonu Başkanı Muhammad Shafiq’in de aralarında bulduğu konuklar; Terramo Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve Spor Encümeni Antonio Filipponi, Terramo Üniversitesi Spordan Sorumlu Rektör Yardımcısı Luigi Mastrangelo, Teramo Belediyesi Meclis Üyesi Graziella Cordone ve Intermania World Cup Organizasyon Başkanı Pier Luigi Montauti KTSYD Merkezi’nde basın önüne çıktılar.

 

Tanıtım videoları gösterildi

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ve Spor Yazarları Derneği Başkanı Burhan Gürkan’ın da katıldığı KTSYD Merkezi’ndeki basın toplantısında turnuvanın tanıtımı için hazırlanan videolar gösterildi.

Konuklara ülkemiz tarihçesi yanında doğal güzellikleri ve hentbolu tanıtan federasyon Ağustos’daki turnuva hakkında da bilgi verdi.

 

320 sporcu gelecek

Hentbol Federasyonu Intermania World Cup organizasyonunun desteği ile ülkemizde 19-23 Ağustos’da dev bir organize yapmaya hazırlanıyor. Turnuva öncesi ülkemize gelen misafirlerin de birer konuşma yaptığı dünkü basın toplantısında, sporun birleştirici yönü yanında dostluk ve barış vurgusuna değinildi. Intermania World Cup Organizasyon Başkanı Pier Luigi Montauti sonuna kadar Kuzey Kıbrıs’ın yanında olduklarını söylerken, Asya Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri ve Pakistan Hentbol Federasyonu Başkanı Muhammad Shafiq ise Kuzey Kıbrıs hentbolcularının yanında olduğu söyleyerek hentbolcularımızı Pakistan’a davet etti.

Federasyon Başkanı Bahadır Ayhan 19-23 Ağustos’da “Famagusta Cup” ismi ile düzenlenecek turnuva için birçok ülkeden 320 sporcunun ülkemize gelmesini beklediğini söyledi.

Toplantı sonunda Bahadır Ayhan, konuklara plaket takdim etti.

 

Fotoğraflar: Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.