Hedefleri kupa

Hedefleri kupa

Futbola geri dönüş sürecinde Nicosia Group Kıbrıs Kupası heyecanı da yaşanacak

A+A-

Halit Dağ

Koronavirüs salgını sonrasında ara verilen liglere 18 Haziran itibarı ile devam edilecek. Devam edilecek bir diğer organizasyon ise Nicosia Group Kıbrıs Kupası. Kupada yarı final eşleşmeleri Perşembe günü yapılan kura çekimi ile belirlenirken Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği, Yenicami ile Türk Ocağı rakip oldu. Maçlar çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak ve ilk karşılaşmalar 24 Haziran Çarşamba günü yapılacak. Yarı finale yükselen takımların kilit oyuncuları, kupa mücadelesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğan Türk Birliği’nden Aydın Aygın, Mağusa Türk Gücü’nden Adil Uçar, Yenicami’den Hüseyin Sadıklar ve Türk Ocağı’ndan Bilal Ceylan kupa ile ilgili görüşlerini YENİDÜZEN’e aktardı.

 

Aygın: “Hedefimiz rakip kim olursa olsun kupayı almak”

Doğan Türk Birliği kaptanı Aydın Aygın yaptığı açıklamada kura eşleşmelerin hayırlı olmasını temenni ederken, “Zor bir dönemden geçtik ve şimdi tekrardan kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kupada rakibimiz MTG oldu, zaten yarı finale kalan takımların tümü de çok güçlü. O yüzden rakip seçme gibi bir lüks söz konusu değil. Bizim amacımız ve hedefimiz rakip kim olursa olsun en iyi şekilde hazırlanıp istediğimiz sonuçları alıp en sonunda da kupayı kaldırmaktır” dedi.

 

“Şartlar herkes için eşit olacak”

“Yaşanan süreçten mutlaka performans yakalamak biraz zaman alacak diye düşünüyorum” diyerek sözlerini sürdüren Aygın, “Pandemi sürecinde her ne kadar da iyi çalışsanız da maç kondisyonu çok farklı bir şey. Zaman dar olmasından dolayı hazırlık maçı sayısı yeteri kadar olamayacak maalesef. Fakat bu durum tüm takımlarımız için geçerli. Sonuç olarak her ne kadar sıcakta oynamak veya hazırlık sürecinin bence tam olarak yeterli olmadığını düşünsem de tüm şartların herkes için eşit olacağını düşünüyorum. Kalan süreçte ilk başta tüm futbolculara sağlık, Doğan Türk Birliği camiasına da uzun zamandır hak ettiğimiz ve çok özlediğimiz kupa kaldırmayı diliyorum” ifadelerini kullandı.


Uçar: “Hedef önce final, sonra kupa”

Mağusa Türk Gücü’nün önemli isimlerinden olan Adil Uçar ise yaptığı değerlendirmede hedeflerinin önce finale yükselmek, sonra da kupayı kazanmak olduğunu belirtti. Uçar, “Bizim için lig şampiyonluğu kadar önemli olan kupada da hedefimiz önce finale çıkıp sonra da kupayı tekrar müzemize getirmek. Bu doğrultuda da çalışmalarımız güçlü ve keyifli bir şekilde devam etmekte. Kalan sürede de fiziksel eksikliğimizi kapatıp her iki kulvara da hazır bir şekilde girmek öncelikli hedefimiz” açıklamasını yaptı.


Sadıklar: “Süper Kupa ile başladık, Kıbrıs Kupası ile bitirmek istiyoruz”

Kupada Türk Ocağı ile karşılaşacak olan Yenicami’de kaptanlardan Hüseyin Sadıklar yaptığı açıklamada sezona Süper Kupa ile başladıklarını, sezonu da Kıbrıs Kupası şampiyonluğu ile bitirmek istediklerini belirtti.

“4 tane kalite takım kaldı Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı finaline. Kim kime çıksaydı çok zorlu maçlar oynanacaktı” diyen Sadıklar, “Bu sezonun flaş takımı Türk Ocağı ile karşılaşacağız. Çok az gol yiyen, az mağlup olan bir takım. Ciddi ve güçlü bir rakip. Süper Kupa’yı kazanarak lige başladık. Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı kazanarak ligi bitirmek istiyoruz” dedi.

 

“Kupanın talibiyiz, sahibi olmak için çok çalışacağız”

Türk Ocağı ile çok zor iki maça çıkacaklarını ve bunun bilincinde olduklarını aktaran Sadıklar, “Çalışmalarımız bu yönde çok iyi gidiyor. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Nicosia Kıbrıs Kupası’nın talibiyiz, sahibi olmak için çok çalışıp savaşacağız. En büyük temennim futbolu özlediğimiz bu dönemde sporseverlerin tribünleri doldurmasıdır. Sporseverlerin tribünlere gelerek ülke gençlerine ve verilen emeğe sahip çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.


Ceylan: “Ne iyi ne de kötü bir kura çektik”

Türk Ocağı’nın deneyimli savunma oyuncusu ve kaptanı Bilal Ceylan ne iyi ne de kötü bir kura çektiklerini düşündüğünü belirtti.

“Rakibimiz Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda zorlu 3 rakip arasından Yenicami oldu” diyen Ceylan, “Açıkçası ne iyi, ne de çok kötü bir kura çektiğimizi düşünüyoruz. Yenicami 2. devreye yeni yapılanma ve yeni hedefler ile tekrar start veren ligin iyi takımlarından birisi, bizler takım olarak herkes gibi bunun bilincindeyiz, teknik heyetimiz de rakibimizi analiz edip yapacağı taktiksel çalışmalarla bu maçın artılarını ve eksilerini oyunculara aktaracaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

“Bana göre şartlar eşit”

Üç sezon önce kazandıkları kupa şampiyonluğundan da yola çıkarak özellikle çift taraflı maçların tek maçlara göre daha da zor olduğunun bir gerçek olduğunu söyleyen Ceylan, “İlk maçın deplasmanda olması, ikinci maçın ise bizim sahamızda olması bana göre avantaj sağlamaz. Sonuçta ülke futbolunda artık deplasman hissi verebilen, fazla baskın taraftarın kalmadığı, hatta statların bile kimi zaman tam dolmadığına hepimiz şahit olmaktayız.

Bu durumda zaten şartları eşit olarak görüyorum. Daha az hata yapanın kazanacağı kanaatindeyim. İki takımada kupa yolunda centilmenliğin ön planda olduğu bir maç geçmesi dileğiyle şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 7463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.