Hedefi hem lig hem Avrupa

Hedefi hem lig hem Avrupa

1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Spor Kulübü forması giyen Kıbrıs Türk basketbolcu İbrahim Yavuz YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Hüseyin KIRAL

Türkiye ekiplerinden 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımında forma giyen başarılı Kıbrıslı Türk oyuncu İbrahim Yavuz, YENİDÜZEN’e değerlendirmelerde bulundu. Yavuz, bu sezonki hedefleri arasında hem Avrupa’da, hem de Türkiye Süper Ligi’nde namağlup şampiyon olmak bulunduğunu ifade etti.

 

Yavuz: “Hedefimiz hem Avrupa, hem Süper Lig’de namağlup şampiyonluk”

Gerek kulüp bazında, gerekse milli formayla gösterdiği başarılarla ülkemizi gururlandıran başarılı basketbolcu İbrahim Yavuz, iyi bir ilk devre geçirdiklerini, ikinci devrede de aynı başarıyı göstererek hem Avrupa, hem de Süper Lig’de namağulup şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Yavuz; “Bizim için çok iyi bir ilk devre sonu oldu. Geçen sezon hem Avrupa, hem de Süper Lig şampiyonu olduk. Bunu taçlandırmak için de bu sezonki hedefimiz hem Avrupa, hem de Süper Lig’de namağlup şampiyon olmak. Şimdilik hedefimize doğru emin adımlarla gidiyoruz. Daha yenilgiyle tanışmadık. Çok iyi bir takımız, inanılmaz bir ortam var. Sezon sonunda inşallah bu başarıyı yakalarız” dedi.

 

“Hedeflediğim yolda emin adımlarla gidiyorum”

­Kıbrıslı Türk tekerlekli basketbol oyuncusu İbrahim Yavuz, birçok başarı yakalamasına rağmen henüz hedefine ulaşmadığını belirtti. Yavuz; “Kendi kariyerim açısından da bir şeyler söyleyecek olursam; Şu anda hedeflediğim yolda emin adımlarla gidiyorum. Açıkçası tam olarak hedefime henüz ulaşamadım. Olimpiyat veya Dünya Şampiyonası ya da Avrupa Şampiyonası gördüm diye hedeflerim kesinlikle bitmedi. Ben her zaman bu sporu yaptığım sürece en iyi ve en üst seviyede olmak isterim. O yüzden oynadığım her sezon mücadele ettiğim her yerde şampiyonluklardır” şeklinde konuştu.

 

“Oradaki insanlar sizden basketbol ve başarı bekliyor”

Başarılı sporcu İbrahim Yavuz, profesyonelliğin önemine dikkat çekerek oradaki insanların başarı beklediğini savundu. İbrahim Yavuz; “Performansım çok iyi seviyede. Profesyonel olmak, bu işle yatıp kalkmaktır. Hiçbir şey yaptığınız işin önünde geçmemelidir. Ben Kıbrıs’ta oynarken haftada 2 antrenman yaparken, şu anda günde 2 antrenman yapıyorum. İşte fark burada… O yüzden kendinize çok iyi bakmanız ve hiçbir şey düşünmemeniz gerekiyor. Çünkü oradaki insanlar sizden basketbol ve başarı bekliyor. Hiçbir şey düşünmeyip sadece işinize odaklanmanız gerekiyor. Zor ama her zorluğun da bir güzelliği vardır. Ama her zorluğun bir ödülü de vardır. İlerleyen zamanlarda bu sporu bıraktığımda arkamda bir şeyler yaptığımı görmek benim için onur verici olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Kulübümüzün bize inanılmaz desteği var”

Takımı hakkında da konuşan Yavuz; “Kulübümüzün bize her yönden inanılmaz bir desteği var. Biz zaten şu anda Fenerbahçe Kulübü’nde değil, 1907 Fenerbahçe Derneği’ne bağlıyız. Ancak, hiç ayrımcılık yapılmadan bizimle de çok iyi ilgileniyorlar. Çok muazzam ve güzel bir ortam içerisindeyiz” dedi.

 

“KKTC Engelliler Basketbol Takımı’nın yeri Süper Lig’dir”

YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede son olarak KKTC Engelliler Basketbol takımı hakkında da konuşan Yavuz; engelsizlerin yerinin Süper Lig olduğunu ifade etti. Yavuz; “Birinci Lig’de mücadele eden KKTC Engelliler Basketbol takımımızı da tebrik ediyorum. Güzel bir sezon geçiriyorlar. Ben onlar adına çok seviniyorum. Bu takımın yeri Süper Lig’dir. Umarım ikinci devrede de çok iyi bir performans göstererek Süper Lig’e yükselirler” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.