Genç teknik adamlardan KTFF’nin düşüncesine destek

Genç teknik adamlardan KTFF’nin düşüncesine destek

KTFF'nin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği mali genel kurulda kurs açılana kadar A lisans sahibi antrenörlerin geçici bir şekilde teknik direktör olarak görev yapabilmesi konusuna yeşil ışık yakmasına, genç teknik adamlardan destek geldi. .

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği mali genel kurulda kurs açılana kadar A lisans sahibi antrenörlerin geçici bir şekilde teknik direktör olarak görev yapabilmesi konusuna yeşil ışık yakmıştı. Konu ile ilgili olarak Süper Lig’de görev yapan genç teknik adamlardan Özgü Bayraktar, Emre Perçinci ve Nazım Aktunç görüşlerini YENİDÜZEN’e aktardı.

 

Bayraktar: Yerinde bir öneri

Yenicami teknik sorumlusu Özgü Bayraktar, KTFF tarafından atılan adımı ‘sevindirici’ olarak nitelendirdi. Pandemi sürecinde futbolun etkilendiği kadar antrenörlerin de etkilendiğini belirten Bayraktar, “Kulüpler tarafından federasyona yapılan bu önerinin çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü yıllarımızı doldurmuş olmamıza rağmen bu haktan mahrum konumunda olacaktık. Fakat federasyonun bu yaklaşıma sıcak bakmasıyla biz A lisans antrenörlerin kurs açılana kadar teknik direktörlük yapabilecek olmamız bizim adımıza sevindirici” ifadelerini kullandı.

 

Perçinci: Hakkı olan için uygun bir karar

Girne Halk Evi teknik sorumlusu Emre Perçinci, kendisine göre A lisans sahibi veya teknik direktör ile çalışma tercihinde sıkıntı olmadığını, A lisans sahibi birinin eğer hakkıysa ve mevcut durumdan olayı teknik direktörlüğü alamamışsa almaları gerektiğini belirtti. Perçinci, “Vizesi dolmuş herkesin eğer yılı da gelmişse ve bundan dolayı mağdur olmuşsa, KTFF’nin böyle bir düşüncesinin bence bir sıkıntısı yoktur” dedi.

 

Aktunç: Yüzde yüz destekliyorum

Mesarya Spor Kulübü teknik sorumlusu Nazım Aktunç, KTFF’nin düşüncesini yüzde yüz desteklediğini belirtti. Aktunç, “A lisansı olan, üç tane vizesini yapan ve Teknik Direktörlük hakkı olan arkadaşlar için böyle bir karar alındı ve pandemiden dolayı kurs açılamayacağı için bu arkadaşların da rahat çalışabilmesi adına düşünceyi destekliyorum. Bu arkadaşların da önü açılsın. En azından paravan teknik adam kullanılmasın ve kulüpler de istediği teknik adamla rahat bir şekilde çalışması açısından kararı yüzde yüz destekliyorum” dedi.

 

Bu haber toplam 4137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.