Geleneksel turnuva başladı

Geleneksel turnuva başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ Uluslararası Futsal Turnuvası”nın sekizincisi Çarşamba günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ Uluslararası Futsal Turnuvası”nın sekizincisi Çarşamba günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Tüm ülke takımlarının müzik eşliğinde formalarıyla sahadaki yerlerini almalarının ardından gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Uluslararası Futsal Turnuvası başladı. Açılışta konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayarak, sporun insanlar arasındaki iletişimi ve takım ruhunu güçlendirdiğini belirtti. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 106 farklı ülkeden gelen öğrencisi ile uluslararası bir üniversite olduğuna dikkat çekerek bu tür spor oyunlarının kültürler rası etkileşimde ve yeni dostluklar kurmada önemli rol oynadığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Osam, turnuvada yarışacak olan tüm takımlara başarılar diledi.

 

Toplamda 40 takım mücadele ediyor

Her geçen gün öğrencilerin turnuvaya olan ilgisinin artmasıyla, bu yılki organizasyonda toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımı yer alıyor. Turnuva kapsamında 22 Mart – 4 Nisan 2017 tarihleri arasında grup maçları oynanacak. Çeyrek ve yarı final maçları 5 – 6 Nisan 2017 tarihlerinde, final maçları ise 19 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. İlk günde alınan sonuçlar şöyle:

 

ERKEKLER

İran – KKTC: 3-1

Pakistan İsviçre: 5-4

Nijerya – Tajikistan: 5-0

Senegal – Yemen: 1-7

Kamerun – Kazakistan: 3-0

Kuzey Irak – Zambiya: 4-4

 

KADINLAR

İsviçre – Filistin: 3-0

Pakistan – Ürdün: 1-1

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.