Gece maçları genellikle başkentte

Gece maçları genellikle başkentte

Süper Lig’de bu sezon 9 haftada oynanan 72 maçın 16’sı gece oynandı, en çok gece maçı Lefkoşa’da yapıldı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de dün akşam oynanan Yenicami – Cihangir karşılaşmasıyla birlikte 9 haftalık süreç tamamlandı. İlk 9 haftada Lefke 16 Ağustos Stadı’nda gece maçı oynanmaması dikkat çekti. Şu ana kadar gece maçları en çok Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynandı.

 

72 maçın 16’sı gece…

Süper Lig’de şu ana kadar 9 haftalık bölümde toplam 72 maç oynandı. Bu karşılaşmaların 64’ü gündüz, 16’sı ise gece oynandı. Bu süreçte, Atatürk Stadı’nda 7, Mete Adanır Stadı’nda 6, Üner Berkalp Stadı’nda 3 maç oynanırken, Lefke 16 Ağustos Stadı’nda hiç gece maçı oynanması dikkat çekerken, ligin 11’inci haftasında oynanacak olan Lefke – Çetinkaya karşılaşması gece oynanacak.

 

En çok gece maçını Doğan Türk Birliği yaptı

Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği, şu ana kadar en çok gece maçı yapan takım oldu. Sarı lacivertli ekip, 9 haftalık bölümün 6 haftasını gece oynadı. Doğan’ın şu ana kadar ev sahibi olarak oynadığı 5 maçın 4’ünün gece olması da dikkat çeken bir diğer unsur oldu. Süper Lig’de şu ana kadar Doğan Türk Birliği dışında; Çetinkaya 4, Türk Ocağı, Yenicami, Göçmenköy ve Cihangir 3, Binatlı, Mağusa Türk Gücü ve Baf Ülkü Yurdu 2, Gençlik Gücü ve Küçük Kaymaklı da 1’er maç oynadı.  Geriye kalan diğer takımlar Lefke, Merit Alsancak Yeşilova, Gönyeli, Hamitköy ve Düzkaya hiç gece maçı oynamayan ekipler oldu.

 

Birinci Lig’de 4 maç…

K-Pet Birinci Lig’de de geride kalan 9 haftada ise şu ana kadar oynanan 63 maçın (Doğancı olmamasından dolayı) sadece 4’ü gece oynanırken, diğer 59 karşılaşma gündüz oynandı. Dr. Fazıl Küçük Stadı, Cumhuriyet Stadı ve Mete Adanır Stadı’nda oynanan gece maçlarında Mesarya ve Gençler Birliği ve Yonpaş Dumlupınar 2’şer maç yaparken, Girne Halk Evi de 1 maç yaptı.

 

Bu hafta gece maç yok

Süper Lig ve Birinci Lig’de bu hafta tüm maçlar gündüz oynanacak. Şu ana kadar geçen 9 haftalık bölümde her hafta gece maçı yapılmıştı.

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.