Futbolculardan 160 fidanlık destek

Futbolculardan 160 fidanlık destek

Futbolcular Derneği yangınlar sonrasında yapılacak fidan dikimine katılacağını, ilk etapta 160 fidan alındığını duyurdu

A+A-

Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu, 160 fidan alarak fidan dikimine katılacağını belirtti. Dernek tarafından yapılan açıklamada ülkemizde etkisini gösteren yangınlar sonrasında fidan dikimine katılacağını duyurdu. İlk etapta 160 fidan aldındığını, almaya da devam edeceklerini belirten dernek herkesi bu yönde katkı koymaya davet etti.

 

Dernek tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçtiğimiz günlerde farklı bölgelerde gerçekleşen yangınlardan ötürü üzüntü duyduğumuzu belirtir Kuzey Kıbrıs’ımıza geçmiş olmasını dileriz. Ülkemizde bu gibi yangınlar doğamızı zayıflattığı gibi yeşil ada Kıbrıs’ımıza da zarar vermektedir. Bu bağlamda vatandaşlarımızı doğayı kirletmemeleri, çevreyi korumalarını ve doğa ile çevrenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere küçüklükten öğretmelerini tavsiye ederek, sağ duyulu olma konusunda çağrı da bulunuruz.

Aldığımız bilgi ışığında son çıkan ve kontrol altına alınan Tepebaşı-Kalkanlı yangınında Devletimiz söz konusu yanan yerlerin soğutulma işlemlerinden sonra ileriki günler de fidan dikimi düzenleyerek yok olan ağaçlarımızı gelecek nesillere tekrardan buluna bilmesi için girişim başlatmıştır.

Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebi ile herkesin bayramını kutlar ve bu bağlamda gerçekleşecek olan fidan ekimine Futbolcular Derneği olarak katılacağımızı şimdiden bildiririz.

Fidan dikimi için şu ana kadar 160 Fidan aldığımızı ve almaya da devam ederek daha büyük katkı koymaya hazır olacağımızı bildirir, Atatürk’ün bize bahşettiği bu günde gençliğimize örnek olabilme ve bir nebze de katkı koyabilme adına herkesi de bu yönde elinden geldiğince katkıya davet ederiz.

Bu Ada’nın hepimize ait olduğunun unutulmadan tekrardan tüm ülkemize çıkan yangınlardan ötürü geçmiş olsun der bu yaptığımız sosyal sorumluluk çerçevesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarız.”

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.