Futbolcular Derneği tescillendi

Futbolcular Derneği tescillendi

Eski futbolcu Kaan Güder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eski Futbolcular Derneği’nin fesih olmasının adından yeni Futbolcular Derneği’nin tescillendiğini duyurdu.

A+A-

Eski futbolcu Kaan Güder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eski Futbolcular Derneği’nin fesih olmasının adından yeni Futbolcular Derneği’nin tescillendiğini duyurdu. Güder tarafından yapılan açıklamada yapılması planlananlar duyurulurken, #Futbolcuköledeğildir hastagi ile başlatılan girişime destek olunması istendi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sevgili Futbolcu kardeşlerim; Eski derneğin fesh olduğunu öğrenmemizin aka bininde kardeşim Ahmet Coşkun arkadaşımızın sayesinde bir kıvılcım tekrar başlatılmıştır. Ahmet Coşkun’un başlatmış olduğu kıvılcımla yeni kurucu üyelerle başlatmış olduğu hareketle Futbolcular Derneği gerek Savcılıktan gerekse İçişlerinden gerekse Kaymakamlıktan tescillenmiştir. Tescillenmeden evvel kurucu üyelerle birlikte farklı kesimlerle yapılan görüşmelerde gelecek sezon sözleşmeyi getirmek ve futbolcu haklarını savunmak için mücadele etmekle birlikte geriye dönük 1 ayda yapılan girişimler aşağıdaki gibidir;

 

1- Futbolcular Derneğine Atatürk Spor Tesisinde yer kiralanıp toplanma ve kiralayarak gelir sağlama

2- Federasyon ile sözleşme için tescilden sonra görüşmek

3- Kulüpler Birliği ile sözleşme için tescilden sonra görüşmek –ki öncesi yapılan görüşmede işbu hususa pozitif baktıklarını teyit etmişlerdir

4- Spor Dairesi ile saha,tuvalet, soyunma odası vs. gibi günümüz koşulları

5- TC Futbol Derneği ile tescilden sonra 6 ay içinde protokol imzalanması

6- Futbolcunun kırık ve/veya kopuklarda ve/veya bu gibi sakatlanmalarda sezon öncesi, antrenman dahil olmak üzere sigortalanması

7- BTM liglerinin günün koşullarına göre toprak sahalarda maç yapılmaması.

8- Üyelere belirli zamanlarda ilk yardım kursu ve sezon öncesi dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili seminer

9- İleriki zamanda üye aidatlarının kulüpler tarafından ödenmesi vs.

 

Bunun yanında daha birçok organize ve/veya seminer sizin talepleriniz ve/veya önerileriniz ile kararlaştırılacağı gibi Kurucu üyeler olarak talebimiz bu denli gelecek için üye olup futbol haklarını savuna bilmek için güçlenmemiz ve birlik halinde adım atabilmemizdir.

Temiz ellerle çıktığımız bu yolda hedefimiz her sene üye sayısını, derneğin gelirini ve giderinin nereye harcandığını sosyal medya üzerinden grubumuzda açıklamakla birlikte kulüpler tarafından futbolcuların rehin alınmasını, kafalarına göre ceza kesilmesini ve/veya yaptırım uygulamasını, maaşların düzenli ödenmesini, kendi yaşamından ve ailesinden feragat eden veya çocuğunu ve/veya ailesini ihmal eden, haftanın 6 günü gerek sabah gerek akşam gerek toplantı gerek kamp için harcayan bizlere haklarını laiki vechile sağlamak ve sizlere kazandırmak için bu yola baş koyduk.

 

Her sene Messenger ve/veya facebook üzerinden neler yapıldığının ve/veya neden harcandığının nedenini açıklamamız yegane sebebi şeffaflıktır. Derneğimize yıllık 120 TL verilmesi halinde üye olunabilmekle beraber bu miktar kimse tarafından yadırganmadan küçük hesaplara girmeden üye olarak ödenmesi temennimizdir.

Bir diğer husus tescilden evvel yaptığımız incelemeler ve araştırmalarda düşük maaş alan arkadaşların, yüksek maaş alan arkadaşlarında bu derneğe üye olup arkasında duracağı konusudur -ki takımların kaptanları ile yapacağımız görüşmelerde bu hususa aydınlık getireceğimiz gibi gelecek nesil için bu atılacak adımda gerek kendileri için gerek takımın diğer fertleri için arkamızda duracaklarına (uzun vadeli sakatlıklarda gözden çıkarıldıklarını hatırlatarak) inancımız tamdır.

Son olarak kıvılcımı artık ateşe döndürmek bizim elimizde ise ve Sahaların olmazsa olmazı Futbolcular köle muamelesi görüyorsa, herkesin elini taşın altına koyma vakti geldiğini düşünerek #Futbolcuköledeğildir ‘e destek vermeniz temennimizdir.”

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.