Düzkaya Süper Lig’de: 2-1

Düzkaya Süper Lig’de: 2-1

K-Pet 1.Lig’de Düzkaya, Göçmenköy’ün ardından Süper Lig vizesi alan ikinci ekip oldu. Kırmızı beyazlılar 7 yıl aradan sonra Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı

A+A-

Halit DAĞ

 

K-Pet Birinci Lig’in son haftasında Düzkaya konuk ettiği Mesarya’yı 2-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Süper Lig’e çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Düzkaya golcüsü Ferdi Kösem’in kaydettiği gollerle galip gelerek gelecek sezon süper lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

 

7 yıllık özlem sona erdi

Geçtiğimiz yıl BTM 1.Lig’den K-Pet 1.Lig’e yükselen ve özellikle tesis ve özkaynak olarka ülkenin önde gelen kulüpleri arasında gösterilen Çatalköy ekibi Düzkaya, uzun yıllar sonra K-Pet Süper Lig’e yükseldi. İkinci devrede Orçun Volkan ile çok ciddi bir yükseliş yakalayan kırmızı beyazlı ekip, seri galibiyetler ile şampiyonluk yarışının içerisinde yer aldı. Ligin son haftasında Mesarya engelini de geçen Düzkaya takımı 7 yıl aradan sonra Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

 

Dipten zirveye

Kırmızı beyazlı ekip 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmiş ve Play-Out maçları sonunda lige veda etmişti. O dönemden sonra uzun yıllar K-Pet 1.Lig’de mücadele eden Düzkaya, dibe çöküşü de BTM 1.Lig’de mücadele ederek gördü. Çatalköy ekibi, 2 sezon önce BTM 1.Lig’de mücadele etti.

 

Çatalköy’de sevinç

Mesarya ile kendi evinde karşılaşan Düzkaya takımının aldığı galibiyet sonrası taraftarlar, futbolcular, yönetim ve teknik heyet büyük bir coşku yaşadı.

 

STAT: Nihat Bağcıer Stadı

 

HAKEMLER: Evren Karademir, Mustafa Torun, Yusuf Bakar

 

DÜZKAYA: Yunus, Berke, Okan Kibar, Ferdi Kösem, Cenker, Mustafa Akış(Dk.78 Hüseyin), Ahmet Karal, Reşat, Uğur(Dk.59 Yağış), Serkan, Süleyman(Dk.71 Salih)

 

MESARYA: Ferhat, Volkan, Okan Göktürk, Emre İmam(Dk.77 Hasan), Nahit(Dk.83 Mehmet), Emre Özsin, Alp Ertunga, Ahmet Kıyı, Ali İmam(Dk.71 Salahi), Yusuf

 

GOLLER: Dk.51 ve 69 Ferdi Kösem(Düzkaya), Dk.58 Emre Özsin (Mesarya)

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.