Doğancı hükmen mağlup sayılacak

Doğancı hükmen mağlup sayılacak

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Birinci Lig’e katılmayacağını dilekçe ile bildiren Doğancı Spor Kulübü’nün fikstürde yer almasından dolayı ilgili haftalarda hükmen yenik sayılacağını duyurdu.

A+A-

Y.Boğaziçi’nin başvurusu reddedildi

Doğancı’nın liglere katılmayacak olması sonrası bu sezon Bölgesel Terfi Müsabakaları Ligi’nde mücadele edecek olan Yeni Boğaziçi, Doğancı’nın yerine Birinci Lig’e katılmak için yaptığı başvurusu reddedildi.

KTFF Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü’nün 07.09.2019 tarihinde yapmış olduğu dilekçenin reddedilmesine karar verilmiştir. Şöyle ki; KTFF Yönetim Kurulu, KTFF Müsabaka Talimatının 9. Maddesi (ligler ve fikstür) 1. fıkrası gereği, liglerin sayısı ve liglerin hangi takımlardan oluşacağını belirler. 9 maddeden aldığı yetkiye dayanarak 2019-2020 futbol sezonu ligleri ve/veya liglerin statülerini belirlemiş ve yayınlamıştır. Statüde belirlenen kurallara göre, 21.08.2019 tarihinde 16 takıma göre fikstür çekimi gerçekleştirilmiştir. 2019-2020 futbol sezonu yönetim kurulunun yayınlamış olduğu statüye göre 16 takımlı olarak düzenlenmiş ve/veya uygulamaya konarak 1. Lig takımları belirlenmiştir ve tüm işlemler katılacak olan takımlara göre yapılmıştır. 06.09.2019 tarihinde Doğancı Spor Kulübü Lig maçlarına katılmayacağını beyan eden yazıyı Federasyonumuza bildirmiştir. KTFF Yönetim Kurulu Doğancı Spor Kulübünün 1. Lig fikstüründe bulunacağı ve/veya maçlara katılmadığı nedeniyle talimatlar gereği hükmen yenik sayılacağını karara bağlamıştır. Bu nedenle BTM Liglerinden bir takımın ve 2018-2019 sezonunda küme düşen bir takımın, Doğancı Spor Kulübünün yerine alınamayacağı cihetle ilgili dilekçenin reddedilmesine karar verilmiştir.”

Bu haber toplam 1833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.