Cihangir kendini aştı

Cihangir kendini aştı

Bu sezon sergilediği performansla beğeni toplayan ve liderliğe yükselen Cihangir son 12 sezonun en iyi performansını sergiliyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in 12’nci haftasını lider kapatan Cihangir, ülke futbolunun en üst liginde mücadele etmeye başladığı 2007-2008 sezonundan bu yana 12 haftalık süreçler içerisindeki en iyi performansını bu sezon sergiliyor. Şu ana kadar hem puansal açıdan, hem de gol yollarında çok etkili olan Cihangir, 2 sezon önce Kıbrıs Kupası’nı kazanarak attığı “Küçük köyün büyük hikâyesi” sloganını bu sezon ligde söylemeye başladı.  

 

Liderlik koltuğunda…

Süper Lig’de bu sezon çok iyi bir başlangıç yapan Cihangir, 8’inci hafta Lefke, 9’uncu hafta da Yenicami’ye karşı kaybederek, düşüşe geçmişti. Ligin 10’uncu haftasında Binatlı’yı, 11’inci haftada Gençlik Gücü’nü, son olarak 12’nci haftada da Düzkaya’yı mağlup eden Mesarya ekibi, tekrar çıkışa geçip zirvedeki rakiplerinin de puan kaybetmesiyle birlikte liderliğe yükseldi. Ligde şu anda 27 puanı bulunan Cihangir’i 26 puanla Mağusa Türk Gücü takip ediyor. Cihangir, ligin 13’üncü haftasında Göçmenköy’ü konuk edecek.

 

Beraberliği yok...

Süper Lig’de 2019-20 sezonunun geride kalan 12 haftalık bölümünde beraberlik almayan tek takımın Cihangir’in olması dikkat çekiyor. Mavi kırmızılı ekip, şu ana kadar çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

 

Mishali’nin katkısı büyük

Cihangir’in bu sezon başında adaya getirip kadrosuna kattığı Güney Afrikalı oyuncu Lungelo Mishali, 12 maçta şu ana kadar 15 gol attı. Çıktığı 12 maçın 10’unda gol sevinci yaşayan yabancı oyuncu, sadece Lefke ve Gençlik Gücü filelerini havalandıramadı. Cihangir’in şu ana kadar attığı 36 golün 15’ini Mishali kaydetti.

 

En çok golü bu sezon attı

Süper Lig’in Mesarya ekibi, şu ana kadar ligde oynadığı 12 maçta 36 gol atmayı başardı. Son 12 sezonun ilk 12 haftasında puansal açıdan en iyi dönemini yaşayan Cihangir, gol yollarında da oldukça etkili. Şu ana kadar 36 kez rakip fileleri havalandıran kırmızı mavili ekip, 12 sezondur mücadele ettiği Süper Lig’de en gollü sezonunu yaşıyor. Gol atmayı seven Mesarya ekibi, aynı başarıyı kendi kalesinde gösteremedi. Cihangir, şu ana kadar kalesinde 18 gol gördü. Mesarya temsilcisi, bu konuda en iyi performansı 2009-2010 sezonunda kalesinde 11 gol görerek göstermişti.

 

Son 12 sezonun en iyisi…

Süper Lig’de (dönemin adıyla Birinci Lig) ilk kez 2007-2008 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve o sezondan bu yana ligdeki varlığını sürdüren Cihangir, ligde mücadele ettiği sezonlar içerisinde en iyi sezonunu bu sezon yaşıyor. Süper Lig’de geçen 12 haftalık süreç içerisinde 27 puan toplayan Cihangir, daha önce bu kadar fazla puan toplamamış ve ligde 12 haftalık bölüm içerisinde liderliğe kadar yükselmemişti. Mesarya ekibi, 12 haftalık bölümde bu sezonun haricinde en iyi performansını lige yükseldiği ilk sezon olan 2007-2008 sezonunda göstermişti. Kırmızı mavili ekip o dönem, 3’üncü sırada ve 24 puanla, 12’nci haftayı kapatmıştı.   

İşte Cihangir’in 2007-08 sezonundan bu yana mücadele ettiği Süper Lig’deki 12 haftalık sürecin karnesi;

cihangir-puanm.jpg

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.