Canı yanan anlar!

Canı yanan anlar!

Yıllarca Kıbrıslı Türk futbolcuların ve ülkede forma giyen yabancı futbolcuların BAL Ligi’nde bedelsiz oynamasına sessiz kalanlar, Eko’nun Doğan Türk Birliği’ne transferine engel olmaya çalışıyor.

A+A-

Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Görelespor’da forma giyen ve iddiaya göre haber vermeden Görele’den ayrılıp K-Pet Süper Lig ekibi Doğan Türk Birliği’ne imza atan Eko Barine konusunda Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in sert tepkisi, geçmişte kulüplerimizin yaşadığı sıkıntıları hatırlattı.

 

“Oynatmamak için gerekli girişimi yapacağız”

Daha önce ligimizde forma giyen ve kulüplerinden izinsiz, hiçbir bedel ödenmeden BAL Ligi’ne kaçan yabancı futbolcuların olduğu, ayrıca bunun yanında onlarca Kıbrıslı Türk futbolcunun geçmişte ve günümüzde “bedelsiz olarak” Türkiye Ligleri’nde forma giydiği bir ortamda Görele Kaymakamı’nın “Oynatmamak için gerekli girişimleri yapacağız” açıklaması ülkemizde büyük tepki gördü. Bu konuda geçmişte girişimler olmasına rağmen BAL Ligi kulüplerinin ısrarla oyuncuları bedelsiz olarak takımlarında oynattığı bir ortamda böyle bir açıklama yapılması bir kez daha BAL Ligi ile Kıbrıs Ligi arasındaki ince çizgiyi gündeme getirdi.

 

Görele, Çetinkaya’dan habersiz almıştı

Sezon başında sözleşmesi olduğu Çetinkaya kulübünün daveti olmasına rağmen adaya gelmeyen ve Görelespor tarafından “bedelsiz” olarak transfer edilen Eko Barine’in yine “bedelsiz” olarak gitmesine tepki koyan Görelespor Kaymakamı şu açıklamaları yaptı; “Karaktersiz bir futbolcu olduğunu ne yazık geç öğrendik onu orada oynattırmamak için gerekli girişimlerde bulunulacaktır, beni bile kullandı. Ülkeme gidip düğün yapacağım diye kulüpten para alıp kaçanı sonrada telefonlara bakmayan birini oynatmak etik olmamalı” dedi. “Kulüp bu adamı dolandırıcılık suçundan dava ederse şahit oluruz.” dedi. (KKTC'de futbol UEFA üyesi olmadığı için futbol disiplin kurulları anlamında cezai bir yaptırım uygulanamıyor. Bu topçunun yalan ve sahtekarlığı için nasıl bir yasal süreç başlar bilemiyoruz tabi ki insani bir boyutu var Görelespor'da beraber ter döktüğü arkadaşlarının malzemesini alıp götüren bir adam nasıl bir insandır orda oynadığı takıma ne verebilir)”

 

Birçok futbolcu bizden bedelsiz gitti

Hatırlanacağı gibi daha önce; Mustafa Yaşınses, İbrahim Çıdamlı, Kasım Tağman, Musa Şanlıer, Çağrı Kıral, Yannick, Eko Barine, Chibuzor, Mustafa İnanç, Ahmet Sivri gibi birçok futbolcu bedelsiz olarak BAL Ligi’ne gitmişti.

Bu haber toplam 2584 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.