“Bu durum takvimimize çok büyük etki yaratmayacak”

“Bu durum takvimimize çok büyük etki yaratmayacak”

Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak, Okçuluk sporundaki son gelişmeleri aktardı.

A+A-

Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak, Okçuluk sporundaki son gelişmeleri aktardı. Çiftçi, Coronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında yapılan ertelemelerin kendilerine çok büyük bir etki yaratmayacağını belirterek, 1 ay içerisinde 3-4 organizasyon yapabileceklerini söyledi.  

 

Çiftçi: “Yılsonuna kadar tamamlayacağız”

Katıldığı televizyon programında son durumu değerlendiren Okçuluk Federasyonu Başkanı Çiftçi, 1 ay içerisinde 3-4 organizasyon yaparak yılsonuna kadar sezonu tamamlayacaklarını belirtti. Çiftçi; “Biz Okçuluk Federasyonu olarak alınan tüm kararlara uyduk. Okçuluk sporu bildiğiniz gibi bireysel olarak ve temassız yapılan bir branş. Onayın çıkması durumunda önümüzdeki ay hazırlıkları başlatıp, Temmuz ayında müsabakalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bilindiği gibi açık alan ve kapalı alan olarak bizim dönemimiz ikiye ayrılıyor. Kapalı alan dönemimizi zaten kapalı tesisimiz olmadığından dolayı Nisan ayına kadar durdurmuştuk. Sadece kulüplere alanları olması ve faaliyetlerine devam etmesi adına federasyon destekli müsabakaların yapılmasını yapmaya çalıştık. Bunun haricinde Nisan ayında başlamamız gereken açık dönem vardı ama salgın meydana çıktı. Bu durum bize çok büyük bir etki yaratmayacak. Sadece yapmamız gereken organizasyonların zamanlarında bir değişiklik olacak. Yani normalde 1 ay içerisinde 2 organizasyon yapıyorduk, bu sayı 3 veya 4 olacak ve sezonu yılsonuna kadar bu şekilde tamamlayacağız” dedi.

 

“Erteleme olumsuz bir etki yarattı”

Ferdi Çiftçi, bütçeden federasyonlara ayrılan ve salgın dönemi dolayısıyla ilk dilimin ertelenmesi konusunda da açıklama yaparak, bu durumun kendilerinde olumsuz bir etki yarattığını dile getirdi. Çiftçi; “Bütçelerde ilk dilimlerin ertelenmesiyle bizler sporcularımıza ve kulüplerimize maddi anlamda bir destek sağlayamadık, bu durum bir olumsuzluk yarattı. Yani kulüp sayımız 15’e çıktı, sporcu sayımız da 200’ün üzerinde materyalleri pahalı olan bir spor branşından bahsediyoruz ve tüm kulüplere bu materyalleri temin edemeyiz. Bu yüzden kendi imkânlarıyla bu branşı gerçekleştiriyorlar. Bir gerçek de var ki, ülke ekonomimiz de ortada. Federasyon olarak, bizim başka bir sıkıntımız yok” şeklinde görüş bildirdi. 

Foto: Arşiv

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.