Branşlar çoğalıyor, başarılar geliyor

Branşlar çoğalıyor, başarılar geliyor

2013 yılında kurulan KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği, yıllar geçtikçe branşlarını çoğaltırken başarılar elde etmeye başladı.

A+A-

KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği, Temmuz 2013 yılında sporcu ailelerin girişimi ile başlattığı faaliyetlerini büyüterek devam ettiriyor. KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği, 27 Ağustos 2014 yılında tüzüğü resmileştirdikten sonra değişen 23/2016 dernekler yasasına göre tüzük kurultayı 17.04.2017 tarihinde yaptı. Akademi yeni tüzüğü onaylandıktan sonra faaliyetlerini düzenli olarak sürdürmeye devam ediyor.

KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği kurulduğu günden beri istikrarlı bir şekilde her geçen gün büyüyen yapısı ve ağı ile futboldan sonra, voleybolda başlattığı faaliyetlerine masa tenisi ve okçuluk branşına girme girişimler sürmesi ile birlikte gelişim göstermeye devam ediyor.

 

Akademideki sporcu filosu

Mağusa Spor Akademisi büyüyen ve gelişen yapısı içerinde futbolda U15 takımında 30 sporcu, kadın futbol takımında ise 30 sporcu, voleybol şubesinde yıldız kız takımında 24 sporcu, yıldız erkek takımında 24 sporcu oluşan oyuncu filosu ile toplamda 108 sporcuya potansiyeli ile Gazimağusa’da sportif faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

Tescili tek özel akademi

Akademide Eğitmenlerinin çok büyük özverisi ve emekleri ile bilimsel eğitimleri sonucunda gelişim gösteren altyapı futbolcuları başarılar kazanmaya başladı. Spor Dairesi ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda tescili tek özel Akademi olarak U15 yıldızlar ve Kadınlar Ligi’nde son üç yıldır mücadele ediyor.

 

U15 Yıldızlar Ligi

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen U15 Yıldızlar Ligi’ne (2017) ilk kez katılan Mağusa Spor Akademisi ligde grup aşamasında ikinci olarak son 16 turuna kalmayı başarmıştı.

U15 Ligi’ne (2018) ikinci kez katılan Mağusa Spor Akademisi ligde grup aşamasında üçüncü olarak son 16 turuna kalmayı başarmış, çeyrek final maçında o sezonun (2018) şampiyon Binatlı U15 takımına çift maç sonunda elenerek yarı final kapısından dönmüştü. Mağusa Spor Akademisi U15 Ligi’ne (2019) üçüncü kez Çanakkale ile birleşerek Çanakkale Akademi olarak katılarak, antrenör Serkan Ekşici yönetiminde klasman grubunda yarı finalde Merit A.Yeşilova takımına çift maç sonunda elenerek finale yükselmemesine rağmen sezonu başarılı bir şekilde sonlandırdı.

 

Kadınlar Ligi

Kadınlar Ligi’nde üçüncü sezonunu geçiren Mağusa Spor Akademisi, Futbol Federasyonu tarafından düzenlen ligee (2017) ilk kez katılarak ligi dördüncü sırada tamamlamıştı. Sponsorlu olarak oynatılmaya başlanılan KKTCELL Kadınlar Ligi’ne (2018) ikinci kez katılan Mağusa Spor Akademisi ligde üçüncü olmuştu. Bu sezon (2019) ise yine KKTCELL sponsorluğunda oynatılan Kadınlar Ligi’nde teknik direktör Ahmet Ogan, antrenör Şerif Ogan Karabıyıklı yönetiminde Mağusa Spor Akademisi namağlup şampiyon olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

 

Voleybol şubesi devrede

Futbol dışında diğer sportif branşlarında faaliyet göstermek isteyen Mağusa Spor Akademisi ilk olarak Voleybol Şubesi’ni de açarak Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen voleybol liglerinden Yıldızlar kategorisinde mücadele etti. Mağusa Spor Akademisi, antrenörler Kemal Şah, Ertan Fellahoğlu, Zalihe Postacıoğlu yönetiminde Yıldız Kız ve Yıldız Erkeklerde 2018-2019 voleybol liglerine katılarak ilk kez mücadele ederken, Yıldız Kızlarda ligi üçüncü tamamlamayı başarırken, erkelerde ise lige ısınma adına deneyim kazanmış oldu. 

 

Okçuluk branşına girme hazırlığı  

Farklı branşlarda faaliyet göstermek için girişimleri devam eden Mağusa Spor Akademisi, okçuluk takımı oluşturma çabaları süratle devam ediyor. Okçuluk Federasyonu tarafından yeni dönemde düzenlenecek müsabaklarda yer alabilmek için çalışmalar yoğun bir şekilde devam eden Mağusa Spor Akademisi sonuç almak için yoğun bir şekilde girişimleri devam ediyor.

 

Masa tenisi

Akademiye özgü büyüme ve gelişim içerisinde diğer branşlarda faaliyet göstermek için çalışmalarını sürdüren Mağusa Spor Akademisi, masa tenisi takım oluşturmak için girişim yaptı. Yapılan görüşmelerden olumlu sonuç almaya çalışılırken, Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenleneck olan yeni sezonda lige katılmak girişimler devam ediyor. 

 

Arazi talebi, Dernek Binası girişimi

Gelişen ve büyüyen yapısı içerinde KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği’ne tesis kazandırmak adına arazi talebi için Gazimağusa Kaymakamlığına yazılı olarak başvur yapılırken, yer tahsisi konusunda yetkililerden olumlu sonuç alınmasını bekledikleri açıklandı.

Mağusa Spor Akademisi yönetimi sporcuları ile birlikte olabileceği, toplantı yapabileceği ve tüm sporcularının toplanabileceği yer olarak dernek binasına ihtiyaç olduğu, bu konu ile ilgili de Gazimağusa Belediyesi yetkilileri ile de görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

 

Ogan: “Zorlukları aşmaya çalışıyoruz”

KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği başkanı Ahmet Ogan, kurulduğu günden beri faaliyetlerine ara vermeden düzenli bir şekilde devam ettiklerine vurgu yaparak, tescilli tek “Özel Akademi” olmanın zorluklar yaşamalarına rağmen yılmadan usanmadan kararlı bir şekilde yönetim olarak çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Başkan Ahmet Ogan, “KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği bugünlere gelmesinde başta yönetimdeki arkadaşlarımız, kurucular ve üyelerimiz, eğitmenlerimiz, sporcu Aileleri, tüm sponsorların katkısı ile faaliyetlerin sürdürüldüğünü” söyledi. “Son dönemlerde ailelerin çocuklarımıza sahip çıkma noktasında sıkıntılar olduğunu ortamda sporcuları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok büyük çaba saf ettiklerini” belirten Ahmet Ogan, “Tek amaçlarının çocuklarımıza hizmet etmek için en iyisini yapmaya çalışırken, faaliyetlerinde daha düzenli bir şekilde sürdürebilmeleri adına maaddi açıdan katkı ve desteğe ihtiyaçları olduğunun” altını çizdi. Ogan, Akademiye destek olan katkı koyan tüm sponsorlara, yöneticiler ve üyelere, sporcu ailelerine ve gönül veren herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

KKTC Mağusa Spor Akademisi Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Listesi

Başkan: Ahmet Ogan

Yönetim Kurulu Üyeleri: Hüseyin Özyalçın, Ozan Günalp, Batur Sağlamer, Hasan Tamel, Mehmet Fuat, Naci Kıraner Doğan Bahçecioğlu, Mehmet Kandili, Fevzi Erşanlar, İsmail Aktu.

Denetlemem Kurulu: Ahmet Sağlamer, Mehmet Ali Özkaraman, Onur Ser

Disiplin Kurulu: Eralp Şerifoğlu, Mehmet Ali Akterzi, Kaya Emiroğlu

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.