“Bilim Kurulu, toplantı ve bütçe konuları kararlarımızı etkileyecek”

“Bilim Kurulu, toplantı ve bütçe konuları kararlarımızı etkileyecek”

Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, süreci değerlendirdi

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, liglerin akıbeti ile ilgili olarak Bilim Kurulu’nun kararını ve aynı zamanda bugün Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile yapılacak olan toplantıyı beklediklerini belirtti. Sütçü ayrıca takvimleme ve bütçe konularının da kararlarına etki edecek unsurlar olduğunu ifade etti.

 

Sütçü: “Türkiye’nin böyle bir karar üretmesi gayet doğal”

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun “ligleri oynanmamış sayarak” sonlandırma kararını değerlendiren Federasyon Başkanı Sütçü, “Türkiye’deki şartlarında orada daha salgın sürüyor. Futbol henüz böyle bir karar vermedi. Dört beş takımın sporcularında bu virüs var. Orada risk daha büyük. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun böyle bir karar üretmesi gayet doğal” dedi.

Bu olayın ülkemize yansıma şeklinin nasıl olacağı sorusuna Ahmet Sütçü, “Biz kulüplerle yaptığımız toplantıda da gündeme gelen bir konuydu. Ancak bizde şartlara daha farklı. Ayrıca kulüplerle birlikte bilim kurulu kararlarını beklemeyi kararlaştırdık. Böyle bir kararı ürettikten sonra kulüplerle görüşmeden bir karar üretmeyi doğru bulmadık” dedi.

 

“Bilim Kurulu, toplantı, takvimleme ve bütçe konuları kararlarımızı etkileyecek”

Bugün yapılacak toplantıda öğreneceklerinin yollarını çizeceğini ifade eden Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, “Biz oradaki toplantıdan sonra kulüplerimizle bir araya gelerek en doğru kararı ülke basketbolu için üreteceğiz” dedi. Dünyada birçok örnek olduğunu, kendi şartlarımıza göre en uygun olanını uygulayacaklarını aktaran Sütçü, “Bilim Kurulu’nun bize göstereceği tarih de önemli. Bize sunulacak takvimleme de kararımızı etkileyecek. Bütçe konusu da kararlarımıza etki edecek” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 3623 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.