Başkan ve yöneticilerin cezaları açıklandı

Başkan ve yöneticilerin cezaları açıklandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 31 Ocak-5 Şubat 2020 tarihleri arasında oynanan K-Pet Süper Lig, K-Pet 1.Lig, U21 Ligleri ve U15 Ligi ile ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Küçük Kaymaklı - Düzkaya maçında hakem Fehim Dayı'ya yönelik fiili saldırısı nedeni ile Düzkaya Başkanı Vedat Hacıabitoğlu'na toplam 150 gün hak mahrumiyeti, Düzkaya yöneticisi Sıtkı Demirağcı'ya 50 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Düzkaya'nın sahası bir maç kapanırken, kulübe ayrıca 5 bin TL para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Doğan Türk Birliği - Lefke maçında maçın yardımcı hakemine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Lefke yöneticisi Cemal Seyitler'e de 50 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Açıklanan kararlar şöyle:

 

 DİSİPLİN KURULU KARARLARI

  1. Kurulumuza 06/2019-2020 sevk  no ile sevk edilmiş olan, 31/01/2020 tarihinde 15107 no’lu      K-Pet Süper Lig, 20 Temmuz Mete Adanır Stadında oynanmış olan Doğan Türk Birliği – Lefke T.S.K. karşılaşmasında; tribünlerde bulunan Lefke T.S.K. yöneticisi 1837 lisans numaralı Cemal Seyitler’in maçın yardımcı hakemine karşı sarf ettiği hakaret ve küfürler sebebi ile DT MD 41. Maddesi uyarınca Kurulumuza sevk edilmiştir.  Gözlemci ek raporu ve sevk kararı tarafımızdan değerlendirildikten sonra;  DT MD 41/1 B’yi ihlal eden yönetici konumundaki Cemal Seyitler’e DT MD 41/1 B uyarınca 50 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

 

  1. 02/02/2020 tarihinde Küçük Kaymaklı T.S.K. – Düzkaya K.O.S.K. arasında, ŞHT Hüseyin Ruso Stadında oynanan 15102 numaralı karşılaşmada,  maç bitiminde, Düzkaya K.O.S.K. kulüp başkanı Vedat Hacıabitoğlu’nun maçın hakemine yönelik olarak, bir anda saha içine koşarak, hakemin arkasından iki eli ile şiddetli bir şekilde itmesi nedeni ile DT MD 44 gereği ve yine maçın hakemine yönelik gerçekleştirdiği küfür eylemi sebebi ile DT MD 41 gereğince yine ilgili karşılaşmada kulüp başkanının sebep olduğu  olaylar sebebiyle DT MD 52 uyarınca Düzkaya K.O.S.K.’un Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir, ayrıca Düzkaya K.O.S.K. yöneticisi 3292 lisans numaralı Sıtkı Demirağacı’nın maçın hakemine yönelik yapmış olduğu küfür ve tehdit eylemleri DT MD 41 gereğince Kurulumuza sevk edilmiştir. Kurulumuza yapılan  sevk ve hakem raporu değerlendirilmiştir. Kurulumuza Düzkaya K.O.S. Kulübü, Düzkaya K.O.S.K. başkanı Vedat Hacıabitoğlu ve yine aynı kulüp yöneticisi Sıtkı Demirağcı ile ilgili aşağıdaki şekilde ceza verilmesine oy birliği ile karar verilir;

 

A)Düzkaya K.O.S.K. kulüp başkanı Vedat Hacıabitoğlu’na DT MD 44 ve DT MD 41’i ihlal etmesinden dolayı MD 44/1 B uyarınca 100 gün hak mahrumiyeti; DT MD 41/1 B uyarınca 50 gün hak mahrumiyeti (Her İki Ceza ) birlikte çekilecektir.

B) Düzkaya K.O.S.K. kulüp yöneticisi Sıtkı Demirağcı’ya MD 41/1 B’nın ihlalinden dolayı 50 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine .

C) Düzkaya K.O.S.K. kulübüne DT 52/4 maddesinin ihlal edilmesi nedeni ile DT 52/4 uyarınca 5,000.-TL para cezası ve 1 maç saha kapatma cezası verilmesine karar verilmiştir.

 

FUTBOLCU

CEZA

 

ABDULLAH UMUT
Binatlı YSK

1 Maç

EMİN ATABEK
Merit Alsancak Yeşilova

1 Maç

ÖZGÜN TÜRKMEN
Göçmenköy İYSK

1 Maç

 

KULÜP/PERSONEL/ANT./TD

CEZA

 

ALİ İRFAN GÜNEŞ
Binatlı YSK

2 Maç

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.