Bakanlık karar değiştirdi: "Türkiye hariç diğer ülkeler..."

Bakanlık karar değiştirdi: "Türkiye hariç diğer ülkeler..."

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, dün yaptığı Koronavirüs nedeni ile organize ettiği yurt dışı gidiş - geliş tüm kültürel ve sportif faaliyetleri Nisan ayı sonuna kadar durdurduğu yönündeki kararı değiştirdi.

A+A-

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler, Türkiye'de vaka bulunmaması ve Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın hastalığa karşı ciddi önlemler alması sonrasında durumun tekrar değerlendirildiği, Türkiye harici yurt dışında düzenlenecek ve gidiş – geliş gerektirecek tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulmasına karar verildiğini duyurdu.

 

Yapılan açıklama şu şekilde: "(Covid-19) yeni tip Koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, Bakanlığımızca organize edilen ve yurt dışı gidiş - geliş gerektiren tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulduğu dün yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve alınan bilgiler sonucunda Türkiye’de Koronavirüs vakası bulunmadığı ve Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın hastalığa karşı ciddi önlemler aldığı bakanlığımıza bildirilmiştir. Yapılan istişareler doğrultusunda, Bakanlığımız öğrenci ve öğretmenlerimizin korunması amacıyla durumu tekrar değerlendirerek, uygulamanın Türkiye harici yurt dışında düzenlenecek ve gidiş – geliş gerektirecek tüm kültürel ve sportif faaliyetlerin Nisan ayı sonuna kadar durdurulmasına karar vermiştir."

Bu haber toplam 3120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.