Altı branşta yapılacak

Altı branşta yapılacak

19. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları 9-28 Ekim’de yapılacak. Organizasyonda bilardo, tenis, bocce, güreş, masa tenisi ve taekwondo branşları yer alıyor

A+A-

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, 9-28 Ekim 2019 tarihleri arasında 6 dalda, 25 farklı ülkeden toplam 385 sporcu ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye, Belarus, Çekya, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Almanya, Romanya, İskoçya, Moldova, İran, Özbekistan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, İsrail, İsveç, Macaristan, Polonya ve Slovakya’nın yer aldığı 25 ülkeden, toplam 385 sporcu ve yöneticinin yer alacağı organizasyon, 7 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de Lefkoşa Dereboyu’nda gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşü ile start alacak.

Organizasyonun resmi açılışı, 9 Ekim Çarşamba günü saat 09.30’da Anıttepe’de yapılacak olan anma töreniyle başlayacak.

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’na katılacak olan kafileler için 9 Ekim Çarşamba günü saat 12.00’de Başbakan Ersin Tatar’ın da katılımıyla Acapulco Hotel’de bir açılış töreni gerçekleştirilecek.

19’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın programı şu şekilde;

 

9-12 Ekim 2019:

Bilardo Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar, 12 ülkeden (KKTC, Türkiye, Belarus, Ukrayna, Rusya, Almanya, Bosna-Hersek, Estonya, Finlandiya, İsrail, İsveç ve Slovakya) sporcuların katılımıyla Girne-Çatalköy’de Acapulco Hotel’de gerçekleştirilecek.

 

16-18 Ekim 2019:

Tenis Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar, 4 ülkeden (KKTC, Türkiye, Bosna-Hersek ve Polonya) sporcuların katılımıyla Lefkoşa’da Atatürk Spor Kompleksi içerisindeki merkez tenis kortlarında saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

 

16-18 Ekim 2019:

Herkes İçin Spor Federasyonu’nun organize ettiği Bocce oyunları, 6 ülkeden (KKTC, Türkiye, Slovakya, Polonya, Macaristan ve Çekya) sporcuların katılımıyla Lefkoşa’da Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan tesislerde saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

 

19 Ekim 2019:

Güreş Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar, 4 ülkeden (KKTC, Bulgaristan, Kosova ve Türkiye) sporcuların katılımıyla Lefkoşa’da Atatürk Spor Kompleksi’nde yer alan Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

 

22-24 Ekim 2019:

Masa Tenisi Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar, 7 ülkeden (KKTC, Türkiye, Romanya, Özbekistan, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Azerbaycan) sporcuların katılımıyla Masa Tenisi Federasyonu’nun, Lefkoşa’daki merkez salonunda saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

 

24-26 Ekim 2019:

Taekwondo Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar, 10 ülkeden (KKTC, Türkiye, İskoçya, Moldova, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Kırgızistan ve Ermenistan) sporcunun katılımıyla Girne’de yer alan Avrasya Spor Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.