Afrodisia’da ilk gün tamamlandı

Afrodisia’da ilk gün tamamlandı

Kyrenia Offroad Derneği tarafından bu yıl altıncı kez organize edilen “Afrodisia Cyprus Offroad Rally-Raid”in ilk günü tamamlandı.

A+A-

İlk kez 2014 yılında yapılan ve ülkemizin en büyük motorsporları organizasyonlarından biri olan Afrodisia Rally-Raid, bu yıl altıncı kez yapılıyor. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde organize edilen ve 3 gün boyunca etaplarda sürecek olan yarışın ilk uzun günü tamamlandı. Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün sportif direktörlüğünde yapılan yarış bu sabah Tatlısu’dan başladı.

Ralli, Raid ve Macera kategorilerinde toplam 28 yarışçı, Dipkarpaz’a kadar yarımadanın iki kıyısından da toplamı yaklaşık 310 kilometre olan parkuru tamamladılar. Zorlu mücadelenin ralli kategorisinde ilk günü Musa Ersoy-Ramadan Kıral ikilisi ilk sırada tamamladı. Soyer Arseven-Hasan Reyhan ikilisinin ikinci sırada tamamladığı günün üçüncüsü Şefik Uzun-Ertunç Çapun ikilisi oldu. Raid ve Macera kategorilerinde ise hakemler tarafından araç takip dökümlerindeki güzergahlar titizlikle incelenirken resmi olmayan sonuçlara göre günün macera birincisi Iraz Tuğberk-Özmert Ersin ikilisi, Raid birincisi ise Mustafa Yemen-Muzaffer Yemen ikilisi oldu. Organizasyon bugün toplamı yaklaşık 150 kilometre olan 3 açık etapla devam edecek.

 

Seyirciler için Girne’de özel etap olacak

Yarışın son günü olan cumartesi 2 uzun etap geçildikten sonra seyirciler için Girne çevre yolu üzerinde hazırlanan seyirci etabı geçilecek. Seyirci etabının Cumartesi günü 17.00’de Girne Amerikan Üniversitesi’nin güneyinde, Girne çevre yolunun üst kısmında olacağı açıklandı. Etabın ardından Cumartesi akşamı yine Atatürk büstü önünde finiş ve ödül töreni yapılacak.

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.