211 gün sonra gelen puan kaybı

211 gün sonra gelen puan kaybı

Mağusa Türk Gücü, uzun bir aradan sonra puan kaybı yaşadı…

A+A-

11 HAFTALIK SERİ SON BULDU… Süper Lig’in lideri Mağusa Türk Gücü, ligin 24’üncü haftasında Doğan Türk Birliği ile berabere kalarak, 11 haftalık galibiyet serisine son verdi. MTG, ligde 211 gün sonra ilk kez puan kaybı yaşadı.

 

YENİLMEZLİK SERİSİ DEVAM EDİYOR… Mağusa Türk Gücü’nün galibiyet serisi sona erse de, ligde yenilmezlik serisini sürdürüyor. 262 gündür ligde mağlup olmayan yeşil sarılı ekip, ligde son mağlubiyetini ligin 5’inci haftasında almıştı.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in lideri Mağusa Türk Gücü, ligde haftalar sonra puan kaybı yaşadı. Yeşil sarılı ekip, son olarak, 30 Kasım 2019’da ligin 12’nci haftasında konuk ettiği Binatlı ile 1-1 berabere kalmıştı.

 

211 gün aradan sonra…

Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen ve ligin bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisinin 12 puan önünde bulunan Mağusa Türk Gücü, ligin 24’üncü haftasında Doğan Türk Birliği ile 1-1 berabere kalarak, 211 gün aradan sonra ligde puan kaybı yaşadı. Sarı yeşilli ekip, 30 Kasım 2019 tarihinde Canbulat Stadı’nda Binatlı ile karşılaşmış ve ligde son puan kaybını o maçta yaşamıştı.

 

Ligde yenilmezlik serisi devam ediyor

Sarı yeşilliler, 24’üncü haftada berabere kalıp, peş peşe alınan galibiyetler serisine son verse de, yenilmezlik serisine devam ediyor. Bu sezon alınan 2 mağlubiyetten birini ilk hafta Türk Ocağı’na karşı alan Mağusa Türk Gücü, ligdeki ikinci mağlubiyetini 12 Ekim 2019’da Küçük Kaymaklı deplasmanında aldı. Sarı yeşilli ekip Süper Lig’de 262 gündür yenilgi almıyor.

 

Mağusa’da daha çok puan kaybı…

Mağusa Türk Gücü, ligde bu sezon kaybettiği 12 puanın 7’sini evinde oynadığı maçlarda kaybetti. Mağusa ekibi, deplasmanda Göçmenköy ile 0-0 berabere kalmış, Küçük Kaymaklı’ya da 3-1 yenilmişti. Mağusa Türk Gücü, diğer puan kayıplarını evinde yaşadı. Evinde Binatlı ile Doğan Türk Birliği ile berabere kalan Mağusa Türk Gücü, Türk Ocağı’na da yenilmekten kurtulamamıştı.

 

Hisar ruhu, Dr. Fazıl Küçük’e yansımadı

Coronavirüs (Covid-19) salgını sonrasında yeniden başlayan futbolda, ligde 2 hafta, kupada da yarı final ilk maçları geride kalırken, Mağusa Türk Gücü evindeki 2 maçı da Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynadı. İlk olarak kupanın yarı final ayağının ilk maçında Doğan Türk Birliği’ni konuk eden Mağusa Türk Gücü, bu maçtan 1-0’lık mağlup ayrılarak, 12 Ekim 2019’dan sonra ilk kez mağlubiyet görmüş oldu. Ligin 24’üncü haftasında yine Doğan Türk Birliği’ni konuk eden sarı yeşilli ekip, bu maçın da 1-1 berabere bitmesiyle, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynadığı 2’nci maçı da kazanamadı.

 

Lefke deplasmanına gidecek…

Süper Lig’in 25’inci haftası yarın başlıyor. Yarın 6 maç oynanacak olan Süper Lig’de lider Mağusa Türk Gücü Lefke deplasmanına gidecek. Mücadele, Lefke 16 Ağustos Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak.

Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.