21 yıllık hasret bitti: 1-3

21 yıllık hasret bitti: 1-3

Galatasaray, Fenerbahçe’yi mağlup etti ve Kadıköy’deki 21 yıllık galibiyet hasretine son verdi

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda Galatasaray’ı konuk etti. Galatasaray, geriye düştüğü karşılaşmayı 3-1 kazanarak haftayı galibiyetle kapattı. Galatasaray, aynı zamanda 21 yıl sonra rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

 

Karşılaşmanın golleri

Mücadeleye Galatasaray hızlı başlasa da, Maçta ilk golü bulan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler, 21. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Max Kruse'un gole çevirdi ve maçta 1-0 öne geçti. 40’ıncı dakikada Galatasaray’ın kazandığı köşe vuruşunda Ryan Donk’un topu ağlara göndererek sarı kırmızılılar adına beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın ilk devresi de 1-1 sona ermiş oldu. Fenerbahçe 2. yarı maça iyi başlamasına rağmen, golleri bulan Galatasaray oldu. Önce 78'de Falcao'nun penaltı golüyle 2-1 öne geçen Galatasaray, 90+6'da Onyekuru'yla da bir gol buldu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

 

Kırmızı kartlar havada uçuştu

Mücadelede birçok sarı kartın yanı sıra, kırmızı kartlar da havada uçuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'la birlikte Deniz Türüç kırmızı kart gördü. Galatasaray'da ise Belhanda kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

 

Tarihi bir maç…

Kadıköy'de 21 yıl sonra gelenek değişti. 1999'dan beri rakibini deplasmanda yenemeyen Galatasaray şeytanın bacağını kırdı ve maçtan 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray, bu galibiyetle aynı zamanda 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra ilk kez rakibini mağlup etmiş oldu. O karşılaşmadan sonra oynanan 7 karşılaşmada 2 kez Fenerbahçe kazanmış, diğer 5 maç da berabere bitmişti.

 

Galatasaray, galibiyet serisini 7 maça çıkardı

Deplasmanda Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray, galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, ligin 16. haftasında Göztepe'ye yenildikten sonra oynadığı müsabakalarda Fraport TAV Antalyaspor, Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe'yi mağlup etti.

 

Fenerbahçe, şampiyonluk maçını zora soktu

Son 4 haftada 11 puan yitiren Fenerbahçe, 38 puanda kaldı. Fenerbahçe, bir maçı eksik olan lider Trabzonspor'un 7 puan gerisinde bulunuyor. Sarı-lacivertliler, averajla ikinci sıradaki Galatasaray'ın da 7 puan gerisine düştü.

 

Fenerbahçe derbilerdeki namağlup unvanı bitti

Galatasaray'a 3-1 yenilen Fenerbahçe, Kadıköy'de yaklaşık 15 yıl sonra derbi kaybetti.

Fenerbahçe, Türk futbolundaki en önemli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı son yıllarda iç sahada ciddi bir üstünlük kurmuştu. Kadıköy'deki son derbi yenilgisini 17 Nisan 2005'te Beşiktaş'a karşı alan Fenerbahçe, 15 yılı yakın bir süre sonra Galatasaray'a kaybetti ve derbilerdeki namağlup unvanını yitirdi.

 

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum