2020 Tokyo Olimpiyatları ertelendi

2020 Tokyo Olimpiyatları ertelendi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bu yıl düzenlenmesi planlanan Tokyo2020 Olimpiyatları Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 1 yıl ertelendi.

A+A-

Japonya Başbakanı Abe yaptığı açıklamada "IOC ile Tokyo 2020'nin 1 yıl ertelenmesi konusunda anlaştık." derken tarihinde 3 kez savaş nedeniyle ertelenen olimpiyat oyunları bu kez barış zamanında ertelenmiş oldu.  Uluslararası Olimpiyat Komitesi de, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı.
 

1896'dan beri 3 olimpiyat savaş nedeniyle ertelendi

Modern olimpiyatların başladığı 1896 yılından bu yana gerçekleştirilen oyunlar 1. ve 2. Dünya Savaş'ı nedeniyle 3 kez yapılmadı. Onun dışında olimpiyatlar 4 yılda bir düzenlendi.

 

Almanya'nın Berlin kentinde yapılması planlanan 1916 Olimpiyatları, Birinci Dünya Savaşı nedeniyle gerçekleştirilemedi. 1940 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'ya verilen olimpiyat oyunları savaş nedeniyle bu kentten alınarak Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye verildi. İkinci Dünya Savaşı'nın başlaması üzerine bu kent de organizasyonu gerçekleştiremedi. 1944'te ise İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenmesi planlanan olimpiyat oyunları da yine İkinci Dünya Savaşı yüzünden yapılamadı.

Tarihinde 3 kez savaş nedeniyle düzenlenemeyen olimpiyat oyunları, bu kez virüs tehdidi altında barış zamanında ilk ertelenmiş oldu.

Bu haber toplam 920 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.