Zirveyi aldılar, şampiyon oldular

Zirveyi aldılar, şampiyon oldular

Mağusa Türk Gücü ve Mesarya 30 haftalık lig mücadelesinde uzun haftalar lider kaldı, sezonu şampiyon olarak tamamladı

A+A-

K-Pet Süper Lig ve Birinci Lig’de 30 haftalık lig maratonu önceki hafta tamamladı. Mücadele ettikleri liglerde şampiyon olan Mağusa Türk Gücü ve Mesarya Spor Kulübü, yerleştikleri liderlik koltuğunu uzun haftalar bırakmayarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

 

Süper Lig’de beş farklı lider

K-Pet Süper Lig’de 2019 – 2020 futbol sezonunda beş farklı lider takım oldu. Yenicami, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı, Cihangir ve Mağusa Türk Gücü sezonda liderlik koltuğunda yer alan isimler oldular. Sezonun ilk haftasında Yenicami averajla yer aldığı liderliği, ikinci haftada attığı ve yediği gol sayıları eşit olan Doğan Türk Birliği ile paylaştı. Üçüncü haftada averajla yeniden lider olan Yenicami, ilk basamağı dördüncü hafta Türk Ocağı’na bıraktı. Ocak beş, altı, yedi ve sekizinci haftaları ilk sırada geçerken dokuzuncu haftada Yenicami yeniden lider oldu. Onuncu hafta da lider olan Yenicami, on birinci haftada ilk basamağı Mağusa Türk Gücü’ne kaptırsa da, on iki ve on üçüncü haftalarda ilk basamakta yer alma başarısını Cihangir yaşadı. On beşinci haftada lider olan Mağusa Türk Gücü, zirveyi son haftaya kadar tamamlayarak en fazla lider olan takım olmakla beraber şampiyonluğu elde etti.

Ligde Yenicami ve Türk Ocağı beşer hafta, Doğan Türk Birliği bir hafta, Cihangir iki hafta ve Mağusa Türk Gücü 18 hafta liderlik koltuğunda yer aldı.

 

Birinci Lig’de Mesarya zirveyi bırakmadı

Tarihinde ilk kez şampiyon olan ve Süper Lig’e yükselen Mesarya Spor Kulübü, 2019 – 2020 sezonunda ilk basamağı rakiplerine bırakmadı. Mesarya ile Yalova sezon içerisinde liderlik sevinci yaşarken başka takım lider olamadı. Ligin ilk iki haftasında Yalova averajla ilk basamakta yer alırken, üçüncü hafta Mesarya averajla ilk sırada, dördüncü hatada da Yalova averajla ilk sırada yer aldı. Ancak Mesarya Spor Kulübü beşinci haftada elde ettiği liderliği son haftaya kadar taşıyarak başarısını şampiyonlukla taçlandırdı. Ligde Mesarya 27 hafta, Yalova 3 hafta liderlik koltuğunda yer aldı.

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.