Yıldızlardan farklı başlangıç

Yıldızlardan farklı başlangıç

KTFF U14 Milli Takımı, turnuvadaki ilk maçında Japonya’nın Masaki Sports Academy takımını 3-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı

A+A-

Necmi USAL (KTSYD-Barcelona)

Bu yıl ikinci kez Uluslararası Akdeniz Kupası’nda mücadele eden U14 Milli Futbol Takımımız, gruptaki ilk maçını dün  oynadı. Japon ekibi Masaki Sports Academy ile TSİ 13.00’da karşı karşıya gelen millilerimiz, mücadeleden 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Bu yıl İspanya’da 17’ncisi düzenlenen ve KTFF U14 karmasının “CTFA Stars” adıyla katıldığı Uluslararası Akdeniz Kupası’nda heyecan dün başladı. KTFF U14 Milli Takımı, gruptaki ilk maçında Japonya’nın Masaki Sports Academy takımı ile karşılaştı. La Bisbal Stadı’nda oynanan karşılaşma 3-0’lık üstünlüğümüzle sona ererken, takımımızın gollerini Orhan Cengizhan (2) ve Saadettin Özinançlı kaydetti.

 

Rahat kazandık

25’er dakikalık iki devre halinde oynanan karşılaşmaya U14 Milli Takımımız, Haluk, Saadettin, Hasan Çakır, Hasan Yumuşak, Taygun Dervish, Umut Baturay, Hasan Ağaç, Arseven Dağer, Dennis Korgan, Nevzat Çayan ve Orhan Cengizhan 11’i ile başladı. Karşılaşmanın henüz 10. saniyesinde rakibine yaptığı baskı sonucunda topu kazanan Orhan Cengizhan, topu filelere göndererek skoru 1-0’a getirdi. Golden sonra moralini artıran milliler, 22. dakikada Arseven’in güzel ortasında Orhan’ın uçarak kafası ile skoru 2-0’a getirdi ve ilk devre bu skorla tamamlandı. İkinci devrede CTFA Stars, oyundan düşen rakibi karşısında daha fazla pozisyon bulan taraftı. Dakikalar 41’i gösterdiğinde Saadettin Özinançlı’nın uzak mesafeden güzel ve düzgün vuruşu filelere gidince fark 3’e çıktı. Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca U14 Milli Takımımız, gruptaki ilk maçında karşılaştığı Japonya ekibi Masaki Sports Academy’i 3-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başlamış oldu. Grubun diğer maçında GPS Spain karşılaştığı Ef Sant Feliu’yu 2-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı. Milli Takımımız, gol averajı ile ilk günü lider tamamladı.

 

Bugün 2 maçımız var

CTFA Stars adı altında turnuvada mücadele eden U14 Milli Takımımız, bugün gruptaki son karşılaşmalarını oynayacak. Sabahleyin TSİ 10.00’da Begur Stadyumu’nda Katalan ekibi Ef Sant Feliu ile karşılaşacak olan milliler, öğleden sonra ise TSİ 17.00’da grubun diğer Katalan ekibi GPS Spain ile Palafrugell Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Milli Takımımız, bugün oynayacağı karşılaşmaların sonucuna göre ya gruptan çıkarak yoluna devam edecek, ya da elenen takımların mücadele ettiği Konsolasyon Ligi’nde karşılaşmalarını oynamaya devam edecek.

 

Görkemli açılış
Turnuvanın açılışı dün TSİ 18.00’da yapıldı. Müthiş bir kalabalığa sahne olan ve çok renkli görüntülerin yaşandığı açılış seremonisine tüm takımlar bayraklarıyla katıldı. Adeta karnaval havasında geçen açılışa ilgi yoğun oldu. Girona FC Stadyumu’nda yapılan görkemli açılışta çeşitli dans gösterileri de yapılırken, CTFA Stars oyuncuları KTFF bayrağını büyük bir gururla açılışta taşıdı.

Bu haber toplam 1985 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.