Yıldızlar Lefkoşa’da yarışacak

Yıldızlar Lefkoşa’da yarışacak

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Atletizm Şampiyonası bugün Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek

A+A-

Uluslararası Atletizm Şampiyonası’nın basın toplantısı Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Oyunları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon, bu yıl farklı bir formatta, KKTC Atletizm Federasyonu tarafından ‘Uluslararası Atletizm Şampiyonası’ adı altında yapılacak.

 

Önemli isimler yer alacak

Yarışta önemli isimler yer alacak. Ülkemizden yüksek atlama branşında Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası üçüncüsü Buse Savaşkan, ülkemiz elit atletlerinden Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile 2017 Dünya Şampiyonası’nda final koşan Yiğitcan Hekimoğlu organizasyonda yer alacak. 2017 Dünya Şampiyonası’nda 200 metre şampiyonu Ramil Guliyev’in yanı sıra yüksek atlamada Dünya ikincisi Ukraynalı Yuliya Levchenko organizasyonda yer alacak önemli isimlerin başında geliyor. Yarışlar bugün sabah saat 10.15’te Lefkoşa Atatürk Stadı’nda başlayacak. Kadınlar ve erkeklerde 5’er branşın yer alacağı yarışlar 12.00’de tamamlanacak.

 

Eğitmen: “Tüm halkımızı davet ediyoruz”

Basın toplantısının ilk bölümünde Beyaz Rusya Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Maria Baldzich, Slovenya atletizminin önemli isimlerinden Edward Sega, Fenerbahçe Amatör Şube Sorumlusu ve Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Fikret Çetinkaya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen organizasyon ile ilgili konuştular.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl format değişikliğine gittik. Federasyon adına uluslararası bir yarış düzenliyoruz. Yarışa 13 ayrı ülkeden sporcular, idareciler geldi. Kadın ve erkeklerde beşer branş olarak düzenlenen organizasyon 10.15’te başlayacak. Tüm halkımızı bu güzel şampiyonayı takip etmeye davet ediyoruz. Buraya katılan tüm ülkelere ve sporculara teşekkür ediyoruz.”

 

Baldzich: “Bizim için çok büyük tecrübe”

Beyaz Rusya Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Maria Baldzich üçüncü kez Kuzey Kıbrıs’ta yarışlara katıldıklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: “Üçüncü kez katılıyoruz. Sezon sonu olmasına rağmen bu yarışmaların düzenlenmesi, bizim için çok büyük bir tecrübe şansıdır. Buradaki misafirperverlikten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizi buraya davet ettiğiniz için organizasyon komitesine teşekkür etmek istiyorum.”

 

Sega: “Sporcularımız dünya şampiyonları ile yarışmaktan memnun”

İkinci kez Kuzey Kıbrıs’ta yarışlara katıldıklarını belirten Slovenya’dan Edward Sega, organizasyon komitesine davetten dolayı teşekkür etti. Sega: “Buraya her yıl yeni yetenekler getiriyoruz. Bu yıl 4 genç ismi getirdik. Bu isimler 11 ulusal rekor elde ettiler. Bu yıl Avrupa ve Dünya şampiyonları ile yarışmaktan sporcularımız büyük memnuniyet duymaktadır” dedi.

 

Çetinkaya: “Kıbrıs sporuna özgürlükler dilerim”

Fenerbahçe Amatör Şubeler Sorumlusu ve TAF eski Başkanı Fikret Çetinkaya yaptığı konuşmada TAF Başkanı Fatih Çintimar’ı burada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Federasyon başkanlığım döneminden 20 yıl geçti. Benim Kıbrıs’a karşı büyük bir dostluk bağım var. Bu bağ son yıllarda çok pekişti. Bir avuç atletizm sevdalısı Kıbrıs’ta atletizmi var etmek için çaba sarf ediyorlar. Umarım bu müsabakanın ilkine geldik, ömrümüz yeterse hepsine gelmek isteriz. Kıbrıs sporuna özgürlükler dilerim” dedi.

 

Çintimar: “Elimizden geleni yapacağız”

TAF Başkanı Fatih Çintimar, Kıbrıs atletizmini kendilerinden ayrı düşünmeden ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Çintimar, “Kıbrıs’ta olmaktan son derece mutluyum. Buraya katılan 13 ülkenin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Çünkü Kıbrıslı atletler uluslararası müsabakalara her ne kadar bizim milli takımımız içerisinde yer alarak yarışsa da ileride bir gün kendi kendine yarışacak duruma gelecektir. Biz bu çabayı sonuna kadar destekliyoruz. Sporla barış anlamını taşıyan atletizmle bu mücadelenin verilmesi bizler için onur verici bir durumdur. Buradaki atletizmi Türkiye’den farklı düşünmeden elimizden geleni yapacağız.”

 

Savaşkan: “Dünya çapında isimlerle yarışacak olmaktan mutluyum”

Basın toplantısının ikinci bölümünde şampiyonada yarışacak olan atletler söz aldı. Ülkemizden yüksek atlama branşında son yıllarda yetişen önemli atletlerden Buse Savaşkan, sprinter atlet Yiğitcan Hekimoğlu, Ukrayna’dan dünya ikincisi Yuliya Levchenko, 200 metre dünya şampiyonu Ramil Guliyev konuşma gerçekleştirdi.

Buse Savaşkan yaptığı konuşmada “Dünya çapında yarışan atletlerle bu organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyum. Tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

 

Hekimoğlu: “Benim için organizasyon çok özel”

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu yaptığı konuşmada bu organizasyonun kendisi için farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Hekimoğlu: “Bu sene özel bir yarışma benim için. Hem kendi ülkem adına, hem de Türkiye adına bu organizasyonda yer almaktan onur duyuyorum. Bu tür organizasyonda çok değerli sporcuların gelerek katkı koydukları için çok teşekkür ederim. Umarım çok zevkli ve özel yarışmalar olacaktır. Gelen herkese çok teşekkür ederim.”

 

Levchenko: “Umarım güzel müsabakalar izlettireceğiz”

Dünya ikincisi yüksek atlamacı Ukraynalı Yuliya Levchenko konuşmasına davet için teşekkür ederek başladı. Levchenko “Sezonu burada başlatacağız. Dolayısı ile bu müsabakalar kendi hatalarımızı görmek, gücümüzü görmek için güzel bir fırsattır. Umarım güzel müsabakalar seyrettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Guliyev: “Yarışların her yıl seviyesi artıyor”

2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede şampiyon olma başarısı gösteren Azeri asıllı Türk Atlet Ramil Guliyev organizasyonun ilerleyen yıllarda dünya çapında olmasını temenni etti. Guliyev, “Bu yarışmalar çok güzel geçiyor. Bu yıl bildiğim kadar katılım olarak en büyük yarışma. Umarım çok zevkli geçer. Her yıl yarışın seviyesi artıyor. Bu iyi bir şey. Umarım beş on yıl sonra dünya çapında büyük bir yarışma olur” dedi.

 

Okullar ilgi gösteriyor

Bugün sabah saat 10.15’te Atatürk Stadı’nda başlayacak olan yarışlara okullar da büyük ilgi gösteriyor. Şampiyonayı takip etmek üzere 30 kadar otobüsün okullardan öğrencileri stada getireceği bilgisi edinildi.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.