Yiğitcan Bayrak Şampiyonası için Japonya’da

Yiğitcan Bayrak Şampiyonası için Japonya’da

Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu, Tokyo'ya gitti.

A+A-

Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile geçtiğimiz yıl Avrupa ikinciliği yaşayan elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, Japonya’nın Yokohama şehrinde yapılacak olan Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası için bu ülkeye gitti.

Yokohama’da 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şampiyonada Türkiye Milli Takımı’nın 6 kişilik kadrosunda Yiğitcan Hekimoğlu ile beraber Jak Ali Harvey, Ramil Guliyev, Emre Zafer Barnes, İzzet Safer ve Aykut Ay bulunuyor.

 

İlk 10 takım Dünya Şampiyonası vizesi alacak

Şampiyonada ilk gün 4x100, 4x200 ve 4x400, karışık engel takım ve 2x2x400 metre branşlarında yarışmalar yapılacak. Yiğitcanlı Türkiye 4x100 metre branşında 26 taımla beraber mücadele edecek. Bu takımlar arasında ilk 10 sıraya girecek olan takımlar, önümüzdeki Eylül ayında Doha’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkı elde edecek. Yiğitcan’ın piste çıkacak 4 kişilik ekipte yer alıp almayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Yiğitcanlı Türkiye 4x100 metre takımı 2018 yılında elde ettiği 37.98’lik derece ile Türkiye rekoru kırmış ve yılı Büyük Britanya ve Japonya’nın ardından bu branşta dünyada üçüncü sırada noktalamıştı.

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.