YDÜ’nün rakipleri belli oluyor

YDÜ’nün rakipleri belli oluyor

YDÜ'nün 2017-2018 sezonunda Kadınlar Euroleague'de mücadele edeceği rakipleri belli oluyor.

A+A-

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın 2017-2018 sezonunda Avrupa’nın zirvesi olan Kadınlar Euroleague’de mücadele edeceği rakipleri çekilecek kura ile belli oluyor. 

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, gruplar ve normal sezon fikstürünün belli olacağı kura çekimi, bugün Münih’te yapılacak.

Normal sezon maçlarının 11 Ekim de başlayacağı Kadınlar Euroleague'de, Türkiye’yi; Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray ve Fenerbahçe temsil edecek.

 

Doğrudan Mücadele Edecek 14 Takım Belli Oldu…

Kupa için 16 takımın mücadele edeceği organisazyona 14 takım doğrudan katılırken, geriye kalan 2 takım ise oynanacak ön eleme maçı ile belli olacak.

Normal sezonda doğrudan mücadele etmeyi garantilemiş 14 takım arasında; Castors Braine (Belçika), Avenida (İspanya), Famila Schio (İtalya), Fenerbahçe, Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi (Türkiye), Dinamo Kursk, Nadezhda, UMMC Ekaterinburg (Rusya), Sopron Basket (Macaristan), ESBVA-LM, Tango Bourges Basket (Fransa), Wisla Can-Pack (Polonya) USK Prag (Çekya) takımları yer alıyor.

 

Ön eleme Eylül’de

Son 2 kontenjan için ise Eylül ayında, Cajky (Slovakya) – CCC Polkowice (Polonya) ile KSC Szekszard (Macaristan) – BLMA (Fransa) arasında oynanacak eleme maçlarında rakibini eleyen takımlar Euroleauge’de mücadele edecek.

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.