YDÜ zorlu virajda

YDÜ zorlu virajda

YDÜ, FIBA Euroleague B Grubu 10’uncu maçında Rusya’da Ekaterinburg ile karşılaşacak

A+A-

FIBA Kadınlar Euroleauge B Grubu’nda mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, onuncu maçında deplasmanda Rusya’nın Ekaterinburg takımı ile karşılaşıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, iki güçlü takımın mücadele edeceği maç, bugün ülkemiz saati ile 16:00’da Arena Ekaterinburg, DIVS Sport Hall’de oynanacak. Müsabaka, www.fiba.com web adresinden naklen yayınlanacak.

 

9 maçta 8 galibiyetle lider

Yakın Doğu Üniversitesi grupta çıktığı 9 maçta 8 galibiyet 1 mağlubiyet ile ilk sırada yer alırken Rus temsilci Ekaterinburg 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ile üçüncü sırada bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi gruptaki ilk ve tek yenilgisini üçüncü hafta maçında sahasında konuk ettiği Ekaterinburg karşısında 70-79’luk skorla almıştı.

 

Kalaycıoğlu: “Avrupa’nın en iyilerinden bir takımla karşılaşacağız”

Rusya deplasmanında verecekleri mücadeleyi değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Euroleague’de güçlü bir kadroya sahip bir takımla zor bir mücadele vereceklerini söyledi.

Rus takımının oyuncularının hepsinin kadın basketbolunun en iyi pozisyonlarında oynayan ve görevini en iyi şekilde yerine getiren yıldız oyuncular olduğuna dikkat çeken Kalaycıoğlu, Avrupa’nın en iyi takımlarından bir tanesi ile maçı kazanmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

 

“Dikkatli bir şekilde mücadele edeceğiz”

Bu maçın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Kalaycıoğlu, “Bizde ligin iyi kadroya sahip ve savunması ile ön plana çıkan güçlü takımlarından bir tanesiyiz. Şu an ligde lider durumda olmamız bizim de iyi bir basketbol oynadığımızı gösteriyor. Mücadele ettiğimiz grubu lider bitirmek ve hedeflerimize ulaşmak için dikkatli bir şekilde sahada mücadele edeceğiz. Rakibimiz karşısında evimizdeki maçtan mağlubiyetle ayrılmıştık, bu da bizim bu maça ne kadar önem vermemiz gerektiğini bize gösterdi. Çok çalıştık, konsantre bir şekilde maçı kazanmak için sahada yapmamız gerekenleri yerine getireceğiz. İki iddialı takımın karşı karşıya geldiği heyecanlı bir mücadele olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.