YDÜ yarı finalde

YDÜ yarı finalde

PTT Kadınlar Türkiye Kupası açılış maçında AGÜ’yü rahat yenen YDÜ, yarı finale yükseldi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, PTT Kadınlar Türkiye Kupası açılış maçında karşılaştığı Abdullah Gül Üniversitesini 88-53’lük skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yakın Doğu Üniversitesi, yarın BOTAŞ-Çukurova Basketbol maçının galibi ile yarı finalde mücadele edecek.

Mardin Artuklu Yeni Spor Salonu’nda oynanan maça YDÜ, Kayla McBride, Courtney Vandersloot, Kuanitra Hollingsvorth, Bahar Çağlar ve Elin Eldebrink beşiyle çıktı. Maçta periyotlar 21-6, 39-25, 58-43 ve 88-53 tamamlandı. Mücadelenin en değerli oyuncusu Yakın Doğu Üniversitesi'nden 18 sayı kaydeden Cansu Köksal seçildi. Ribaunt ve asistlerde rakibine üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nde süre alan bütün oyuncular skor kaydetti. Bahar Çağlar 12 sayı 10 ribauntla double dobule yaparken, Quanitra Hollignsvorth da 9 ribaunt elde etti.

 

Kalaycıoğlu: “Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını ve finale kalmak için en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Başantrenör Kalaycıoğlu, “Rakibimiz eksik kadrosuna rağmen iyi mücadele etti. Yarı finale yükseldik. Bizim için daha zorlu bir müsabaka olacak. Rakibimizin belli olmasını bekleyeceğiz. Türkiye ligi gerçekten sürprize müsait bir lig ve finale gidecek şekilde oynamaya çalışacağız. Türkiye Kupası kazanılması en zor üç maçlık konsantrasyon gerektiren bir kupa. Biz de kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizleri merakla takip eden Kıbrıs Türk halkının desteklerini de teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.